Dampede spidskål med persille

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Den velsmagende hytteostdressing passer skønt til de dampede spidskål og den stegte mørbrad.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2 små spidskål eller ½ hvidkål (ca. 1 kg)
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hytteostdressing

Hertil

  • 500 g svinemørbrad - stegt som små bøffer
  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene. Del kålene i kvarte og fjern stokken. Kom de kvarte spidskål i gryden og lad dem blive i vandet i ca. 2 min. Tag spidskålene op med en hulske og lad dem dryppe godt af på en rent viskestykke. Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad - med skærefladen op ad. Drys med persille, salt og peber. Dæk fadet med alufolie og damp kålene midt i ovnen.

Hytteostdressing

Vend imens hytteost sammen med de øvrige ingredienser og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Dampning

Ca. 12 min. ved 225°- tradtionel ovn.

Tips

Hvis du bruger hvidkål, så skær det i 8 stykker.
Dressingen kan tilsættes lidt vand, hvis den er for fast.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: