Dandan nudler
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Krydrede og lækre Dandan nudler. Da både nudler og pak choi skal koges, kan du med fordel starte med at dampe pak choi, tage dem op og derefter koge nudlerne - så kan du nøjes med at have én gryde i gang. Du kan også hælde kogende vand over nudler og de halverede pakchoi (hver for sig) og lade det stå og tilberede, mens du laver resten af retten. Pak choi må godt have lidt bid.
Ingredienser
Dressing
1
Finthakket rød chilipeber
|
|
---|---|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2
Limefrugter, saft herfra
|
|
4 spsk
Peanutbutter
|
|
4 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
|
2 spsk
Sesamolie
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Stødt sort peber
|
Fyld
15 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Hakket grisekød
|
|
2
Knust fed hvidløg
|
|
2 spsk
Hoisinsauce
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Fintsnittet forårsløg
|
2
Pak-choi, halverede
|
|
---|---|
400 g
Tørrede ægnudler
|
Topping
1 dl
Grofthakkede peanuts
|
|
---|---|
1
Rød chilipeber, i tynde ringe
|
|
1 bundt
Korianderblade
|
|
1
Limefrugt, i både
|
Sådan gør du
Du kan bruge spidskål istedet for pak choi, skær blot kålen i mindre stykker. Både pak choi (eller kål) og nudler kan tilberedes ved at blive overhældt med kogende vand; de skal så blot stå lidt længere tid end hvis de koges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12898 kJ / 3083 kcal
Næringsindhold pr. 100g
768 kJ / 184 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 17,3 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 45,4 % | 20,5 g |
Fedt: | 37,3 % | 7,8 g |