Danablutærte
1 timer

Danablutærte

Er du til blåskimmelost er dette en virkelig lækker tærte. Smager godt til en grøn salat.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Danablutærte

Er du til blåskimmelost er dette en virkelig lækker tærte. Smager godt til en grøn salat.

Antal portioner

Dej

  • 75 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 1 spsk vand

Fyld

Tilbehør

  • 240 g bladselleri

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og samt hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Lad dejen gå halvt op af formens sider. Prik bunden med en gaffel. Stil formen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen - til den er gylden.

Fyld

Pisk de hele æg luftige. Rør flødeost, skimmelost og fløde sammen. Rør det sammen med æggene. Tilsæt salt og peber. Fordel fyldet i den forbagte, let afkølede bund. Bag tærten midt i ovnen og server den lun.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 73 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace eller en spätlese trocken fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost