Danablutærte - Opskrifter - Arla

Danablutærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

1 timer

Er du til blåskimmelost er dette en virkelig lækker tærte. Smager godt til en grøn salat.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • 1 spsk vand

Fyld

Tilbehør

  • 240 g bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og samt hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Lad dejen gå halvt op af formens sider. Prik bunden med en gaffel. Stil formen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen - til den er gylden.

Fyld

Pisk de hele æg luftige. Rør flødeost, skimmelost og fløde sammen. Rør det sammen med æggene. Tilsæt salt og peber. Fordel fyldet i den forbagte, let afkølede bund. Bag tærten midt i ovnen og server den lun.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 73 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace eller en spätlese trocken fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost