Pizzadej
&format=webp)
Hjemmelavet pizzadej er det bedste udgangspunkt for en lækker pizza. Prøv denne opskrift på en nem pizzadej. Dej til pizza skal hæve, så det kræver god tid med mindre, du har forberedt dig. Skal det være hurtigt en anden dag - så læg et lager af ubagte pizzabunde i fryseren. Så kan du få hurtig og hjemmelavet pizza til aftensmad på en travl hverdag!
Ingredienser
Pizzadej
10 g
Gær
|
|
---|---|
1½ dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
200 g
Pizzamel, fx Tipo 00
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Pizzadej
Du kan skifte ca. 50 g af pizzamelet ud med fuldkornsmel, fx grahamsmel, hvis du vil have en lidt grovere dej.
Vil du lave 2 mindre pizzabunde, så skal de ca. være 25 cm i diameteren.
Pizzabundene kan fryses - læg bagepapir imellem bundene og pak dem i en stor frysepose. Lad pizzabundene tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.
Spørgsmål omkring pizzadej
Når man laver pizzadej derhjemme, opstår der ofte spørgsmål undervejs. Denne spørgsmål og svar-sektion samler de mest almindelige spørgsmål og giver konkrete svar, så du får mest muligt ud af opskriften og opnår den bedste hjemmelavede pizza.
Kan pizzadej fryses?
Pizzadej kan sagtens fryses. Læg et stykke bagepapir mellem hver bund, og pak dem samlet i en stor frysepose. Når du skal bruge dem, tages de direkte fra fryseren og lægges i køleskabet til optøning. Når de er tøet op, lad dem hvile i ca. 15 minutter ved stuetemperatur, så de kan hæve færdigt og blive klar til bagning.
Hvor varm skal ovnen være?
Så varm som muligt. Brug maks temperatur på din ovn – typisk 250–275 °C – og varm gerne op i 30–60 minutter med en bagesten eller stål, hvis du har det. Jo varmere ovn og underlag, jo sprødere bund.
Hvordan opbevarer man pizzadej, der ikke skal bruges med det samme?
Form dejen til kugler, pensl med lidt olie og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 72 timer. Alternativt kan de fryses (se spørgsmålet om frysning).
Hvor mange pizzaer får man ud af én portion?
Af denne opskrift får du én stor eller to små pizzabunde. De 2 mindre pizzabunde, får en diameter på ca. 25 cm.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3133 kJ / 749 kcal
Næringsindhold pr. 100g
850 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 13,7 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 75,1 % | 37,5 g |
Fedt: | 11,2 % | 2,6 g |
Dej til pizza skal hæve, så det kræver god tid med mindre, du har forberedt dig. Skal det være hurtigt en anden dag - så læg et lager af ubagte pizzabunde i fryseren. Så kan du få hurtig og hjemmelavet pizza til aftensmad på en travl hverdag!
