Dijonnaise

45 min
Dijonnaise

Prøv et klat dijonaise i stedet for kryddersmør til fx grillet fisk eller kød.

Ingredienser

2 dl Creme fraiche 38%
½ dl Mayonnaise
1½ spsk Grov sennep, fx dijon
1 spsk Valnøddeolie eller hasselnøddeolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Dijonnaise

  • Pisk cremefraichen så den bliver fast.
  • Tilsæt mayonnaise, sennep, olie, salt og peber og rør det sammen.
  • Lad dijonnaisen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Tips

  • I stedet for at piske cremefraichen kan du røre ingredienserne sammen - så bliver det til en mere fast creme du kan bruge i en sandwich.
  • Dijonnaisen smager godt sammen med nykogte kartofler, grøntsager eller til et stykke dampet fisk, laks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5088 kJ / 1216 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1759 kJ / 420 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 2,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 3,5 % 3,6 g
Fedt: 94,3 % 44,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/dijonnaise/