Dildstegt oksefilet med sommergrøntsager i brun hasselnøddesmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En lækker gæstemiddag. Kød og grøntsager kan varieres efter sæson og smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g oksefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakkede friske dildkviste
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Knoldsellericreme

Grøntsager i brunet hasselnøddesmør

  • 2 gule beder eller rødbeder
  • 3 gulerødder i 2 cm skrå skiver
  • 1 rødløg i tynde både
  • ¼ spidskål eller hvidkål i tynde strimler
  • 50 g smør
  • ¾ dl hasselnøddekerner i grove stykker

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive godt varm og brun kødet på alle sider i ca. 3 min. Læg stegen i en lille bradepande, drys med dild, salt og peber og steg den midt i ovnen. Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer - den skal være 55-60°. Hold kødet varmt.

Rodsellericreme

Kog selleri og løg i letsaltet vand ca. 20 min. eller til de er møre. Hæld grøntsagerne i en sigte og lad dem dryppe af. Mos eller blend grøntsagerne sammen med fraiche, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Grøntsager i brunet hasselnøddesmør

Kog gulbederne i letsaltet vand i ca. 45 min. - eller til de er møre. Skræl bederne og skær dem i både. Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 min. Tilsæt rødløg og kål og lad det koge med det sidste minut. Smelt smørret og lad det blive brunt - uden at det branker. Tilsæt nødder og vend forsigtigt smørret sammen med grøntsager.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det sammen med grøntsager, kartofler og rodsellericreme. Pynt med dild og revet citronskal.

Stegetid

Ca. 1 time og 5 min. ved 125°.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Medium fyldig rødvin gerne fra Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød