Helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet

60+ min
Helstegt oksefilet er en lækker og velsmagende ret - her serveret med krydderurtesauce og lynstegt broccoli. Prøv den!
https://www.arla.dk/opskrifter/helstegt-oksefilet/

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun oksefileten ved høj varme ca. 2 min. på hver side.
  • Hæld vand og krydderier ved.
  • Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt).
  • Mål kødets centrumstemperatur med et stegetermometer de sidste 10 min. af stegetiden.
  • Den skal være ca. 55°.
  • Fileten er nu rosastegt.
  • Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min. - gem stegeskyen.
Krydderurtesauce
  • Blend 3 dl af stegeskyen, persille og karse et kort øjeblik. Hæld saucen i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, tilsæt peber og smag til.
Lynstegt broccoli
  • Skær broccolien i lange flade strimler. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. - broccolien skal være sprød. Tilsæt salt.

Du kan bruge oksemørbrad i stedet for oksefilet - steg oksemørbraden ca. 11 min. på hver side. Jævn evt. saucen med saucejævner.

Energiindhold for hele retten:

16774 kJ / 4009 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28 % 7,6 g
Kulhydrat: 27,4 % 7,4 g
Fedt: 44,6 % 5,6 g
Mere inspiration

Server evt. kartoffelmos til retten.

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(231)
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

25 g Smør
1 kg Oksefilet
1½ dl Vand
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk Tørret salvie
Krydderurtesauce
1 dl Små kviste af kruspersille
1 dl Klippet frisk karse
3 dl Creme fraiche 38%
Friskkværnet peber
Lynstegt Broccoli
600 g Broccoli
25 g Smør
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Tilbehør
1½ kg Kartofler