Donuts

2 timer
Fryseegnet
Donuts

Lækre hjemmelavede donuts - der smager så meget bedre end dem du køber. Donuts er ikke svære at lave. Følg denne donuts opskrift og overrask familie og venner med en flot hjemmelavet donut. Du kan pynte dine donuts med sukker, glasur i valgfri farve og mønster - eller dyppe dem i donut glaze, som er en tyndtflydende glasur. Donuts kan også pyntes med slik, chokolade, friske bær - kun fantasien sætter grænser...

Ingredienser

Dej til donuts

75 g Smør
4 dl Mælk
25 g Gær
125 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 tsk Groft salt
2 Æg
800 g Hvedemel
1 liter Fritureolie
75 g Rørsukker

Glasur

100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1½ spsk Vand

Sådan gør du

Dej til donuts

  • Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og mel.Slå dejen godt sammen med en grydeske (dejen er ret blød). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er ca. 1 cm tyk.
  • Stik cirkler ud med en udstikkerform eller et glas (ca. 10 cm i diameter). Stik et mindre hul ud i midten (ca. 3 cm i diameter). Rul det overskydende dej ud igen og gentag udstikning til der ikke er mere dej tilbage.
  • Læg de udstukne donuts på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.

Sådan koger du donuts

  • Lad olien blive varm i en gryde (ca. 180° - mål med et termometer).
  • Kog 2-3 donuts af gangen, ca. 1-2 min. på hver side. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på bagepapir.
  • Vend straks nogle af dem i rørsukker.

Glasur

  • Rør flormelis og vand til en tyk glasur. Dryp eller smør glasuren på de resterende donuts.

Du kan også dyppe de færdigkogte donuts i en tynd donut glaze - så får dine donuts en blank overflade. Smelt 75 g smør i en lille gryde. Tilsæt 1 dl mælk og 250 g flormelis og varm blandingen op. Pisk i glazen til den er glat og uden klumper. Tag gryden af varmen og vend de kogte donuts i glazen. Pynt fx dine donuts med slik, fyldte chokolade, krymmel eller andet farverigt pynt.

De færdige donuts kan fryses uden pynt. Lun dem inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

53548 kJ / 12798 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2034 kJ / 486 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,1 % 3,7 g
Kulhydrat: 28,6 % 34,2 g
Fedt: 68,3 % 37,5 g
Relateret video Donuts

Du kan pynte dine donuts med sukker, glasur i valgfri farve og mønster - eller dyppe dem i donut glaze, som er en tyndtflydende glasur. Donuts kan også pyntes med slik, chokolade, friske bær - kun fantasien sætter grænser...

https://www.arla.dk/opskrifter/donuts/