Skær evt. den rundede top af kagebundene, inden du flækker dem i to, så du får 4 helt ens, flade bunde. Brug en grøntsagsskræller til at lave fine chokoladespåner. Erstat evt. abrikosmarmeladen med lemoncurd, appelsin-, hyben- eller havtornmarmelade. Køb lagkageplast hos fx isenkræmmere eller andre butikker med køkkenudstyr. Brug bagepapir klippet til en 8 cm bred strimmel, hvis du ikke har lagkageplast. Lav evt. lagkagen samme dag som den skal serveres - det er dog lettere at smøre frostingen pænt op, hvis lagkagen har nået at 'sætte sig' natten over i køleskabet.
46003 kJ / 10995 kcal
1421 kJ / 340 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 3,4 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 44,5 g |
Fedt: | 43 % | 16,5 g |
Alkohol: | 0,4 % |
Sådan laver du din egen hyldeblomstsaft.
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
4 dl
Piskefløde
|
|
150 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
1½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
4
Æg
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Kartoffelmel (ca. 1½ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
50 g
Mandelmel (ca. 1½ dl)
|
3½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
3 spsk
Muscat - sød dessertvin
|
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
600 g
Flormelis
|
|
300 g
Flødeost
|
400 g
Abrikosmarmelade - evt. blendet
|
|
---|---|
1 spsk
Muscat - sød dessertvin
|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
Spåner af hvid chokolade
|
|
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
Bellis/tusindfryd eller andre spiselige blomster
|