Dronningens fødselsdagslagkage
Denne hvide kagedrøm er fantastisk elegant og består af de lækreste kagebunde bagt på mandelmel lagt sammen med hyldeblomstmousse og muscatskum. Pyntet med smukke spiselige blomster og flager af hvid chokolade er den selv en dronning værdig!
Ingredienser
Hyldeblomstmousse - dagen før
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
4 dl
Piskefløde
|
|
150 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
1½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
Kagebunde - dagen før
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
4
Æg
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Kartoffelmel (ca. 1½ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
50 g
Mandelmel (ca. 1½ dl)
|
Muscatskum - dagen før
3½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
3 spsk
Muscat - sød dessertvin
|
Frosting
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
600 g
Flormelis
|
|
300 g
Flødeost
|
400 g
Abrikosmarmelade - evt. blendet
|
|
---|---|
1 spsk
Muscat - sød dessertvin
|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
Pynt
Spåner af hvid chokolade
|
|
---|---|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
Bellis/tusindfryd eller andre spiselige blomster
|
Sådan gør du
Hyldeblomstmousse
Kagebunde
Muscatskum
Frosting
Skær evt. den rundede top af kagebundene, inden du flækker dem i to, så du får 4 helt ens, flade bunde. Brug en grøntsagsskræller til at lave fine chokoladespåner. Erstat evt. abrikosmarmeladen med lemoncurd, appelsin-, hyben- eller havtornmarmelade. Køb lagkageplast hos fx isenkræmmere eller andre butikker med køkkenudstyr. Brug bagepapir klippet til en 8 cm bred strimmel, hvis du ikke har lagkageplast. Lav evt. lagkagen samme dag som den skal serveres - det er dog lettere at smøre frostingen pænt op, hvis lagkagen har nået at 'sætte sig' natten over i køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
46003 kJ / 10995 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1421 kJ / 340 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 3,4 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 44,5 g |
Fedt: | 43 % | 16,5 g |
Alkohol: | 0,4 % |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.