Dukkah

Dukkah

20 min
Fryseegnet
Dukkah er en spicy, ristet krydderblanding som stammer fra mellemøsten. Dukkah indeholder typisk mandler/nødder, sesam og krydderier og kan bruges som drys på ris, pasta, i salater eller som smagsgiver i en dressing. Du kan tilberede en større portion dukkah og have den stående (den kan nemt holde sig en måneds tid), så kan du altid pifte en ret op med et drys af din egen hjemmelavede dukkah.
https://www.arla.dk/opskrifter/dukkah/

Sådan gør du

Dukkah
  • Kom alle ingredienserne, bortset fra saltet i en tør pande.
  • Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 7 min. - rør af og til, til dukkahblandingen er let gylden og dufter af de ristede krydderier.
  • Lad blandingen køle lidt af og kom den i en morter eller hurtighakker sammen med saltet. Stød eller hak hurtigt dukkahen til et groft pulver.
  • Brug dukkah som drys på ris, pasta, i salater eller som smagsgiver i en dressing.

Dukkah kan opbevares i et glas med tætsluttende låg i flere måneder. Så det er en god ting at have stående, hvis man lige mangler et lille drys til at pifte en ret op med.

Dukkah kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

1849 kJ / 442 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1622 kJ / 388 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 19 g
Protein: 17,6 % 16,8 g
Kulhydrat: 11,8 % 11,3 g
Fedt: 70,6 % 31 g

Ingredienser

Dukkah
½ dl Grofthakkede mandler
½ dl Sesamfrø
2 spsk Korianderfrø
2 spsk Hel spidskommen
1 tsk Tørrede chiliflager
½ spsk Flagesalt