Dukkah
20 min
Fryseegnet
•
Dukkah er en spicy, ristet krydderblanding som stammer fra Mellemøsten. Dukkah indeholder typisk mandler/nødder, sesam og krydderier og kan bruges som drys på ris, pasta, i salater eller som smagsgiver i en dressing. Tilbered en større portion og hav den stående, så du nemt kan pifte en ret op med et drys af din hjemmelavede dukkah.
Ingredienser
|
½ dl
Grofthakkede mandler
|
|
|---|---|
|
½ dl
Sesamfrø
|
|
|
2 spsk
Korianderfrø
|
|
|
2 spsk
Hel spidskommen
|
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
|
|
Evt. 1 dl hakkede nødder, fx pistacienødder
|
Sådan gør du
Dukkah
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Opbevar dukkahen et glas med tætsluttende låg - så holder det længe.
Dukkah kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1704 kJ / 407 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 20 g |
| Protein: | 17,6 g |
| Fedt: | 32,5 g |
| Kulhydrat: | 11,9 g |