Dukkah
&format=webp)
Dukkah er en spicy, ristet krydderblanding som stammer fra mellemøsten. Dukkah indeholder typisk mandler/nødder, sesam og krydderier og kan bruges som drys på ris, pasta, i salater eller som smagsgiver i en dressing. Du kan tilberede en større portion dukkah og have den stående (den kan nemt holde sig en måneds tid), så kan du altid pifte en ret op med et drys af din egen hjemmelavede dukkah.
Ingredienser
Dukkah
½ dl
Grofthakkede mandler
|
|
---|---|
½ dl
Sesamfrø
|
|
2 spsk
Korianderfrø
|
|
2 spsk
Hel spidskommen
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
½ spsk
Flagesalt
|
Sådan gør du
Dukkah
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dukkah kan opbevares i et glas med tætsluttende låg i flere måneder. Så det er en god ting at have stående, hvis man lige mangler et lille drys til at pifte en ret op med.
Dukkah kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1850 kJ / 442 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1630 kJ / 389 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 19,1 g |
Protein: | 17,6 % | 16,8 g |
Fedt: | 70,5 % | 31,1 g |
Kulhydrat: | 11,9 % | 11,4 g |
