Durumboller med banan og ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Dejlig bolle med sej krumme. Den friske ingefær kan varieres med krydderier, fx stødt ingefær eller kanel.

Ingredienser

14 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • 20 g gær
  • ½ spsk groft salt
  • 2 modne bananer
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk honning
  • 200 g durummel (ca. 3½ dl)
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør 1 dl yoghurt med vand og udrør gæren heri. Tilsæt salt. Mos bananerne fint og rør dem sammen med ingefær, honning og resten af yoghurten. Rør det i gærblandingen. Tilsæt durummel og rør godt. Tilsæt hvedemel - til dejen slipper skålen. Ælt dejen igennem, men sørg for, at den stadig er let og klistret. Dæk den til og lad den efterhæve køligt i ca. 3 timer - ikke i køleskabet. Klip dejen i stykker uden at ælte den, og fordel de 14 bløde klumper dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time. Pensl dem med vand og drys med durummel. Bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 5 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: