Durumboller med banan og ingefær

Bedømmelse

(19 vurderinger)

60+ min

Dejlig bolle med sej krumme. Den friske ingefær kan varieres med krydderier, fx stødt ingefær eller kanel.

Ingredienser

14 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • 20 g gær
  • ½ spsk groft salt
  • 2 modne bananer
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk honning
  • 200 g durummel (ca. 3½ dl)
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør 1 dl yoghurt med vand og udrør gæren heri. Tilsæt salt. Mos bananerne fint og rør dem sammen med ingefær, honning og resten af yoghurten. Rør det i gærblandingen. Tilsæt durummel og rør godt. Tilsæt hvedemel - til dejen slipper skålen. Ælt dejen igennem, men sørg for, at den stadig er let og klistret. Dæk den til og lad den efterhæve køligt i ca. 3 timer - ikke i køleskabet. Klip dejen i stykker uden at ælte den, og fordel de 14 bløde klumper dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time. Pensl dem med vand og drys med durummel. Bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 5 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: