Durumboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Bollerne er bagt af en dej, der kun indeholder en smule gær og som hæver koldt natten over.

Ingredienser

9 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 10 g gær
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter kærnemælk
  • 1½ tsk groft salt
  • 300 g durummel (ca. 4½ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i ca. 1 døgn.

Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag durumbollerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent vand. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time i stedet for 1 døgn.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: