Edderkoppemuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

30 min

Uhh - edderkopper - fang dem og nyd dem!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Muffins

  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g smør

Glasur

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 15 g smør

Pynt

  • lakridsstænger
  • chokoladelinse

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser. Pisk æg og mælk sammen og rør melblandingen i. Smelt chokoladen sammen med smør og rør det i dejen. Fordel dejen i 12 smurte muffinsforme (papir eller metal). Bag kagerne midt i ovnen. Lad dem afkøle på en rist og fjern formene.

Glasur

Smelt chokolade og smør i en lille tykbundet gryde ved jævn varme. Smør glasuren på de afkølede muffins og pynt kagerne med ben af lakridsstænger og øjne af chokoladelinser.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Man kan lave gulerodsmuffins og pynte med appelsinglasur og chokolade eller lakrids, så de ligner græskarmænd. Erstat chokoladen i dejen med 100 g revet gulerod og 1 tsk stødt kanel. Rør en glasur af flormelis tilsat lidt appelsinsaft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde: