Edderkoppemuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

30 min

Uhh - edderkopper - fang dem og nyd dem!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Muffins

  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 75 g smør

Glasur

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 15 g smør

Pynt

  • lakridsstænger
  • chokoladelinser

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser. Pisk æg og mælk sammen og rør melblandingen i. Smelt chokoladen sammen med smør og rør det i dejen. Fordel dejen i 12 smurte muffinsforme (papir eller metal). Bag kagerne midt i ovnen. Lad dem afkøle på en rist og fjern formene.

Glasur

Smelt chokolade og smør i en lille tykbundet gryde ved jævn varme. Smør glasuren på de afkølede muffins og pynt kagerne med ben af lakridsstænger og øjne af chokoladelinser.

Tip

Man kan lave gulerodsmuffins og pynte med appelsinglasur og chokolade eller lakrids, så de ligner græskarmænd. Erstat chokoladen i dejen med 100 g revet gulerod og 1 tsk stødt kanel. Rør en glasur af flormelis tilsat lidt appelsinsaft.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: