Asiatisk krydret risotto til kulørt wok
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Inspiration fra det globale køkken: Risotto fra Italien, krydderier fra Østen og hytteosten, der især forbindes med amerikanske nybyggere.
Ingredienser
Asiatisk krydret risotto
| 
                                            
                                                    10 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                3 skiver skrællet frisk ingefær på størrelse med 2-kroner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Renset rød chilipeber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Tørrede limeblade
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4 dl
                                                Risottoris (ca. 320 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                1 lille dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Kulørt wok
| 
                                            
                                                    15 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    400 g
                                                Skinke- eller wokstrimler
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½
                                                Knoldselleri i stave (ca. 200 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4
                                                Gulerødder i stave (ca. 200 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket rød chilipeber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Fintrevet frisk ingefær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Fintsnittet savojkål
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Asiatisk krydret risotto, fortsat
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Hytteost
                                            
                                     | 
|---|
Tilbehør
| 
                                            
                                                    
                                                Sød chilisauce
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                Limefrugter i både
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Asiatisk krydret risotto
Kulørt wok
Asiatisk krydret risotto, fortsat
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
434 kJ / 104 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 6,4 g | 
| Fedt: | 2,9 g | 
| Kulhydrat: | 12,8 g | 
            Relateret video
            Sådan snitter du kål
            
    Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    