Asiatisk krydret risotto til kulørt wok
30 min
•
&format=webp)
Inspiration fra det globale køkken: Risotto fra Italien, krydderier fra Østen og hytteosten, der især forbindes med amerikanske nybyggere.
Ingredienser
Asiatisk krydret risotto
10 g
Smør
|
|
---|---|
3 skiver skrællet frisk ingefær på størrelse med 2-kroner
|
|
1
Renset rød chilipeber
|
|
3
Tørrede limeblade
|
|
4 dl
Risottoris (ca. 320 g)
|
|
½ liter
Vand
|
|
1 lille dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Kulørt wok
15 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Skinke- eller wokstrimler
|
|
½
Knoldselleri i stave (ca. 200 g)
|
|
4
Gulerødder i stave (ca. 200 g)
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
200 g
Fintsnittet savojkål
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Asiatisk krydret risotto, fortsat
200 g
Hytteost
|
---|
Tilbehør
Sød chilisauce
|
|
---|---|
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Asiatisk krydret risotto
Kulørt wok
Asiatisk krydret risotto, fortsat
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
434 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 6,4 g |
Fedt: | 2,9 g |
Kulhydrat: | 12,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
