Enchiladaer med mole poblano
45 min

Enchiladaer med mole poblano

Pandekager til aftensmad er altid et hit - her er nogle med lidt mere bid og fyld i - tror også at de kan blive til favoritter.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Enchiladaer med mole poblano

Pandekager til aftensmad er altid et hit - her er nogle med lidt mere bid og fyld i - tror også at de kan blive til favoritter.

Antal portioner
  • 60 g saltede peanuts
  • 1 zittauerløg
  • 1 rød chilipeber
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 små fed hvidløg
  • 2 tomater
  • 1 peberfrugt
  • 50 g tørt brød
  • 1 tsk allehånde
  • ½ tsk stødt kanel
  • 30 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • 8 tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 150 g Karolines Køkken® Pizzaost 24%

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Hak nødderne groft og rist dem kort på en tør pande. Læg dem til side. Tag frøene bort fra chilien og snit den meget fint. Snit ligeledes løg og hvidløg og sauter chili, løg og hvidløg i olivenolie i ca. 5 min. Tomater og peberfrugter hakkes og kommes i gryden til det øvrige. Tilsæt hakkede nødder, små tern af brød og de angivne krydderier. Lad denne blanding simre under låg i ca. 15 min. Saucen blendes ved hjælp af en stavblender. Den må gerne være ret tyk, men er den for fast kan der tilsættes lidt vand. Vend den hakkede chokolade og de afdryppede bønner i gryden og smag evt. til med lidt salt. Fordel saucen på tortillaerne, rul dem sammen og læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad. Drys med pizzaost og bag enchiladaerne midt i ovnen.

Server evt. de lune enchiladaer med en guacamole og frisk salat.

I Mexico serveres denne klassiske chilistuvning typisk med kød, men denne udgave er vegetarisk. Den mørke, bitre chokolade afrunder chilismagen flot.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Carménere Maipo Valley, Chile

Fyldig rødvin gerne på druen camenere fra Chile, og gerne en reserva-udgave Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til mexikansk mad