Rosinbrød

Rosinbrød

60+ min
Fryseegnet
Blødt franskbrød med fine grønne rosiner. Brødet smager også rigtig godt ristet.
https://www.arla.dk/opskrifter/rosinbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Kom rosiner og vand i en skål og lad det stå mens dejen hæver.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tryk dejen ud til en firkant ca. 35 x 35 cm. Hæld vandet fra rosinerne og tør dem. Fordel rosinerne i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen og form et brød ca. 35 cm langt. Sørg for at rosinerne er dækket af dej. Læg brødet - på sammenføjningen på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og klip lidt i overfladen. Bag brødet nederst i ovnen.
  • Server brødet sammen med din yndlings Klovborg ost til en kop te eller til en osteanretning. Prøv at servere brødet ristet!

Lad brødet tø på køkkenbordet. Lun det inden serveringen, ca. 10 min. ved 200º.

Energiindhold for hele retten:

13292 kJ / 3177 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12 % 5,5 g
Kulhydrat: 71,6 % 32,6 g
Fedt: 16,4 % 3,4 g

Ingredienser

200 g Rosiner
4 dl Vand
50 g Smør
2 dl Mælk
50 g Gær
200 g Kvark
1 Stort æg
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
550 g Hvedemel ca.
Pensling
Sammenpisket æg