Steak og fritter med kold bearnaisesauce

Steak og fritter med kold bearnaisesauce

1 time
Saftige bøffer med hjemmelavede pommes frites og kold bearnaisedip - en klassisk ret de fleste elsker! Nem og lækker weekendmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/steak-og-fritter-med-kold-bearnaisesauce/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 20 min. ved 220° - varmluft.

Kold bearnaisesauce
  • Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Pommes frites
  • Skær kartoflerne i lange firkantede stave (ca. 1 x 1 cm tykke). Kom dem i en gryde med kogende vand og kog ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie og halvdelen af saltet - gem resten af saltet til serveringen. Vend godt rundt og fordel kartoffelstavene på 2 plader med bagepapir. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen.
Bønner
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bønnerne i ca. 2 min. Tilsæt hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Sluk for varmen og lad bønnerne stå tildækkede til serveringen.
  • Lad imens en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Pensl tomaterne med halvdelen af olien og grill dem 2-3 min. på hver side. Drys med lidt af saltet og læg dem over i panden med bønnerne. Pensl bøfferne med resten af olien og krydr med peber og resten af saltet. Grill dem 2-3 min på hver side.
  • Vend persille sammen med bønner og tomater og smag til. Drys pommes frites med resten af saltet og server med grøntsager, bøffer og den kolde bearnaisesauce.
Energiindhold for hele retten:

14341 kJ / 3428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 20 % 4,7 g
Kulhydrat: 22,3 % 5,2 g
Fedt: 57,7 % 6,2 g
Mere inspiration

Skal der en ægte og varm bearnaise til steaken - så kig her...

Bearnaisesauce
30 min
Bearnaisesauce
(25)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Kold bearnaisesauce
2½ dl Creme fraiche 38%
1 Æggeblomme
2 spsk Finthakkede estragonblade
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pommes frites
1 kg Skrællede bagekartofler
1 liter Vand
3 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
Bønner
25 g Smør
350 g Rensede grønne bønner
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
250 g Blommetomater
2 spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
4 Bøffer af oksefilet fx entrecote (ca. 600 g)
Friskkværnet peber
2 spsk Hakket persille