Estragonsauce
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Estragonsauce er en dejlig ægte sauce lavet på en hjemmelavet estragonessens - en essens, der også kan bruges til bearnaisesauce. Estragonsauce minder om bearnaisesauce, men er nemmere at lave, fordi den tilberedes med cremefraiche.
Ingredienser
Estragonessens
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Hakket skalotteløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    10
                                                Sorte peberkorn
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    10 kviste
                                                Frisk estragon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Hvidvinseddike
                                            
                                     
                                 | 
                                
Estragonsauce
| 
                                     
                                            
                                                    6
                                                Æggeblommer (ca. 6 spsk)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ¼ liter
                                                Creme fraiche 38%
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Koldt smør i små tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ dl
                                                Grofthakkede estragonblade
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Estragonessens
Estragonsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Estragonsaucen kan lunes lige inden serveringen. Estragonessensen kan også bruges til bearnaisesauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1528 kJ / 365 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g | 
| Protein: | 4,2 g | 
| Fedt: | 38,5 g | 
| Kulhydrat: | 1,9 g |