Estragonsauce
45 min
•
Estragonsauce er en dejlig ægte sauce lavet på en hjemmelavet estragonessens - en essens, der også kan bruges til bearnaisesauce. Estragonsauce minder om bearnaisesauce, men er nemmere at lave, fordi den tilberedes med cremefraiche.
Ingredienser
Estragonessens
|
1
Hakket skalotteløg
|
|
|---|---|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
|
10 kviste
Frisk estragon
|
|
|
1 dl
Hvidvinseddike
|
Estragonsauce
|
6
Æggeblommer (ca. 6 spsk)
|
|
|---|---|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
|
100 g
Koldt smør i små tern
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
¾ dl
Grofthakkede estragonblade
|
Sådan gør du
Estragonessens
Estragonsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Estragonsaucen kan lunes lige inden serveringen. Estragonessensen kan også bruges til bearnaisesauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1528 kJ / 365 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 4,2 g |
| Fedt: | 38,5 g |
| Kulhydrat: | 1,9 g |