Farsbrød med bacon og frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(59 vurderinger)

60+ min

Farsbrød med bacon og frugt er en dejlig fedtfattig hovedret med magert svinekød. Farsbrødet er nemt at lave og lækkert at spise.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kartofler

  • 1 kg kartofler i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • ¼ tsk groft salt (drys efter bagning)

Farsbrød

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel

Bacon og frugt

  • 75 g bacon i tynde skiver
  • 5 uskrællede pærer i 2 x 2 cm tern, fx conference (ca. 650 g)
  • 250 g bløde svesker i halve
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør i mindre stykker

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartofler

  1. Skyl og tør kartoflerne og vend dem i smeltet smør.
  2. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem nederst i ovnen. Drys med salt lige inden serveringen.

Farsbrød

  1. Rør kødet med salt.
  2. Kom æg, løg og krydderier i og tilsæt mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst.
  3. Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og form den til et lille brød.

Bacon og frugt

  1. Skær baconskiverne i mindre stykker (læg 5-6 små stykker bacon på farsbrødet).
  2. Bland pærer, svesker, citronskal og salt og fordel det rundt om farsbrødet.
  3. Hæld bouillonen ved og læg resten af baconstykkerne på frugten. Fordel smørret på frugt og farsbrød og bag retten øverst i ovnen.

Server farsbrødet med bacon, frugt og stegte kartofler.

Bagetid for kartofler

Sæt kartoflerne i en kold ovn. Indstil på 200° - varmluft og bag i ca. 50 min.

Bagetid for farsbrød med bacon og frugt

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan bruge farsen til frikadeller. Tilsæt ½ tsk groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13210 kJ / 3145 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag