Farsbrød med cremet danablusauce

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Saftigt og smagsfuldt farsbrød med bacon og herlig cremet sauce med danablu. De syrlige agurker og søde tyttebær giver retten et spændende smagsindtryk.

Ingredienser

Antal portioner

Syltede agurker

  • 1½ dl vand
  • ½ dl lagereddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 agurk (ca. 450 g)

Råsyltede tyttebær

  • 225 g frosne, optøede tyttebær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Ovnstegte kartofler

  • 1¼ kg små nye kartofler
  • 2 tsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Farsbrød

  • 600 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g bacontern
  • 3 æg
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • friskkværnet peber

Danablusauce

Pynt

  • 1 hakket bredbladet persille
  • ½ tsk flagesalt

Tilbehør

  • 600 g dampede grønne bønner

Sådan gør du

Sådan gør du

Syltede agurker

Rør vand, eddike og sukker sammen i en skål. Vask og skær agurken i tynde skiver og læg dem i eddikeblandingen. Stil agurkerne tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Smag til.

Råsyltede tyttebær

Kom tyttebær og sukker i en skål og bland det godt. Dæk skålen og lad tyttebærrene trække i mindst 2 timer. Smag til.

Ovnstegte kartofler

Vask kartoflerne og halver dem. Kom kartoflerne i et smurt ovnfast fad og vend dem med olie og salt. Steg dem nederst i ovnen.

Farsbrød

Rør kød og salt sejt. Tilsæt bacon og de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1½ liter). Sæt farsbrødet i ovnen sammen med kartoflerne - når kartoflerne har fået ca. 20 min.

Danablusauce

Bring flødefraiche og bouillon i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ost, ribsgelé og soja og salt og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Rør majsstivelsen med lidt koldt vand og rør den i saucen. Varm saucen godt og smag til.

Drys farsbrødet med persille og server saucen til sammen med bønner drysset med flagesalt, kartofler, agurker og tyttebær.

Stegetid for kartofler

Ca. 50 min. ved 200° - varmluft.

Stegetid for farsbrød

½ time ved 200° - varmluft.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde: