Farseret kalkun og svamperagout
3 timer 10 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
&format=webp)
Farseret kalkun som vi især kender den fra USA. Farsen giver god smag og modvirker at kalkunen bliver tør. Server med svamperagout, kartofler og grønt.

Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
1 Kalkun (ca. 3⅘ kg) |
---|
50 g Lyst brød uden skorpe | |
---|---|
2 dl Mælk | |
3 Finthakkede bananskalotteløg | |
2 Æg | |
3 spsk Frisk timian | |
2 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
700 g Hakket kalvekød (ca. 12% fedt) |
1¼ liter Vand | |
---|---|
50 g Smør | |
1 tsk Groft salt |
Svamperagout
50 g Smør - delt i 4 portioner | |
---|---|
12 Bananskalotteløg i kvarte | |
450 g Champignoner i halve | |
225 g Markchampignoner i halve | |
100 g Østershatte revet i strimler | |
75 g Rensede små shiitakesvampe | |
½ liter Mælkesauce | |
1½ tsk Groft salt |
Pynt
Hakket bredbladet persille |
---|
Tilbehør
500 g Dampede grønne bønner | |
---|---|
2½ kg Faste kartofler |
Sådan gør du
Farseret kalkun
Svamperagout
Ved serveringen
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
41449 kJ / 9907 kcal
Næringsindhold pr. 100g
371 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 43,6 % | 9,5 g |
Kulhydrat: | 23 % | 5 g |
Fedt: | 33,4 % | 3,3 g |
Relateret video
Sådan parterer du kylling
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.