Fasan i fløde med rodfrugter

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Lækker pastaret med vildtkød og rodfrugter.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 flåede fasaner (ca. 600 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 1 persillerod i grove stykker
  • ¼ knoldselleri i grove stykker
  • 10 kviste af frisk timian
  • 4 laurbærblade
  • 6 sorte peberkorn
  • ½ flasker hvidvin, fx riesling
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ½ liter hønsebouillon
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

Tilbehør

  • 400 g tørret spaghetti
  • 100 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad olien blive godt varm i fx en stor stegegryde. Brun fasanerne godt på alle sider og tilsæt løg, hvidløg, rodfrugter og krydderier. Tilsæt vinen og lad den koge med i ca. 5 min. - eller til den sprittede duft er væk. Kom fløde, bouillon, salt og peber i gryden og lad retten koge ved svag varme og under låg i 45 min. - 1 time - til fasanerne er møre. Tag fasaner og rodfrugter op af gryden og si suppen.

Pil kødet af fasanerne og kom det i en foodprocessor sammen med ¾ af rodfrugterne og lidt af suppen. Blend det til det har en konsistens som en tæt kødsauce - det må ikke blive mos. Varm saucen igennem og tilsæt resten af rodfrugterne skåret i tern samt lidt mere af suppen og smag til. Server saucen med friskkogt spaghetti og brød. Drys med ost og timian. Server straks.

Tips

I stedet for fasan kan du anvende kylling, kanin eller hare.

Hvis du tilsætter ekstra fløde og bouillon, kan du fint bruge det overskydende væske til en dejlig suppe.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Fyldig hvidvin fx fadlagret chardonnay eller en rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan