Fasan med dadler og portvinsauce
60+ min

Fasan med dadler og portvinsauce

Fasan har en dejlig smag af vildt. Her er den smukt anrettet med lynstegt frugt og en lys sauce.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fasan med dadler og portvinsauce

Fasan har en dejlig smag af vildt. Her er den smukt anrettet med lynstegt frugt og en lys sauce.

Antal portioner

Stegt fasan

Portvinssauce

  • 4 dl stegesky fra fasanerne
  • ½ dl tør portvin
  • 1¾ tsk lys saucejævner
  • ½ tsk groft salt
  • evt. kulør

Lynstegt frugt

  • 10 friske dadler
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g bladselleri i tynde skiver
  • 2 uskrællede, røde æbler i meget tynde både, fx elstar
  • 100 g frosne, optøede tranebær
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Stegt fasan

Rens fasanerne godt, skyl og tør dem. Del hver fasan i 4 stykker. Klip rygrad og hals fra. Lad fedtstoffet blive gyldet i en stor stegegryde. Brun bryststykkerne, ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Brun lårstykkerne ca. 1 min. på hver side. Hæld fløde og bouillon ved lårstykkerne og drys med salt og peber. Steg lårstykkerne ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Læg bryststykkerne i gryden med kødsiden nedad. Steg videre i ca. 15 min., eller til fasankødet er mørt. Tag fasanstykkerne op og hold dem varme mens sauce og den lynstegte frugt tilberedes.

Portvinssauce

Si stegeskyen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt portvin og bring stegeskyen i kog. Kom saucejævner i under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og tilsæt evt. kulør.

Lynstegt frugt

Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i tynde strimler. Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme men uden at brune. Svits bladselleri og æble i ca. ½ min. Vend forsigtigt tranebær i og svits ca. ½ min. Tag panden af varmen og vend forsigtigt dadlerne i. Smag til med salt og peber og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14635 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Rødvin på pinot noir-druen gerne fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan