Fasan med dadler og portvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

60+ min

Fasan har en dejlig smag af vildt. Her er den smukt anrettet med lynstegt frugt og en lys sauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Stegt fasan

Portvinssauce

  • ½ dl hvid portvin
  • 1¾ tsk lys saucejævner
  • ½ tsk groft salt
  • evt. kulør

Lynstegt frugt

  • 10 friske dadler
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g bladselleri i tynde skiver
  • 2 uskrællede, røde æbler i meget tynde både, fx elstar
  • 100 g frosne, optøede tranebær
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Stegt fasan

Rens fasanerne godt, skyl og tør dem. Del hver fasan i 4 stykker. Klip rygrad og hals fra. Lad fedtstoffet blive gyldet i en stor stegegryde. Brun bryststykkerne, ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Brun lårstykkerne ca. 1 min. på hver side. Hæld fløde og bouillon ved lårstykkerne og drys med salt og peber. Steg lårstykkerne ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Læg bryststykkerne i gryden med kødsiden nedad. Steg videre i ca. 15 min., eller til fasankødet er mørt. Tag fasanstykkerne op og hold dem varme mens sauce og den lynstegte frugt tilberedes - gem stegeskyen.

Portvinssauce

Si stegeskyen og hæld den tilbage i gryden (ca. 4 dl). Tilsæt portvin og bring stegeskyen i kog. Kom saucejævner i under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og tilsæt evt. kulør.

Lynstegt frugt

Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i tynde strimler. Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme men uden at brune. Svits bladselleri og æble i ca. ½ min. Vend forsigtigt tranebær i og svits ca. ½ min. Tag panden af varmen og vend forsigtigt dadlerne i. Smag til med salt og peber og server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14635 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Rødvin på pinot noir-druen gerne fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan

Andre gode forslag