Fastelavnsboller med flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum

1 time
Fryseegnet
Vandbakkelser med hindbærsylt og flødeskum er en dejlig variant af en hjemmelavet fastelavnsbolle. For nogle er en fastelavnsbolle med flødeskum et must - og så er det oplagt at vælge denne udgave med vandbakkelsesdej. Prøv også at lave fastelavnsbollerne med fyld af fx marcipan, vaniljecreme eller sveskemos i stedet for hindbær.

Sådan gør du

Bagetid for vandbakkelser:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hindbærfyld
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring hindbær og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det under omrøring i ca. 2 min.
  • Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved. Smelt det i hindbærblandingen.
  • Hæld blandingen i en skål og lad den køle helt af i køleskabet.
Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde.
  • Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
  • Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
  • Sæt dejen i 6 toppe på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Servering
  • Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Flæk vandbakkelserne og fordel hindbærfyldet på bundene. Sprøjt en stor top flødeskum på hver bund.
  • Læg overdelene på og drys med flormelis gennem en sigte. Server straks.

Hindbærrene kan erstattes med andre frosne bær, fx jordbær, skovbær, blåbær, kirsebær eller stikkelsbær. Eller prøv med sveskemos - klip svesker i stykker og kog dem ca. 15 min. med lidt vand. Flødeskummet kan også vendes med revet, rå marcipan, evt. i stedet for frugtfyldet.

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

10638 kJ / 2543 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1161 kJ / 278 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,7 % 3,2 g
Kulhydrat: 11,1 % 7,6 g
Fedt: 84,2 % 26,4 g
Mere inspiration

Lækker klassisk fastelavnsbolle.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hindbærfyld
½ blad Husblas
100 g Frosne hindbær
1 spsk Rørsukker
Vandbakkelser
1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
5 spsk Hvedemel
2 Sammenpiskede æg
½ liter Piskefløde
Pynt
Sigtet flormelis