Fastelavnsboller med fløde og marcipan

Bedømmelse

(19 vurderinger)

45 min

Bløde søde fastelavnsboller af vandbakkelser med revet marcipan og flødeskum.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1¼ dl vand
  • 60 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 optøede plader butterdej

Fyld

Pynt

  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand og smør i en gryde og kog det op. Tilsæt melet, og pisk dejen grundigt sammen, til den slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af i 3 minutter. Tilsæt det ene æg og pisk i 3 minutter. Tilsæt det andet æg og pisk i 3 minutter. Del hver butterdejsplade i 6 stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel vandbakkelsesdejen på butterdejen med en ske i pæne regelmæssige boller. Bag bollerne midt i ovnen - Pas på ikke at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden. Lad vandbakkelserne blive helt kolde. Skær et låg af vandbakkelserne.

Fyld

Pisk fløden til skum, og riv marcipanen groft. Fordel marci-panen i vandbakkelserne, og fyld vandbakkelserne med flødeskum. Læg lågene på og sigt flormelis over.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Frysetips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 70 %

Print

Kilde: