Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme
60+ min

Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme

Boller op ... boller ned. Det er sjovt at variere fyldet i fastelavnsboller; her med citroncreme og pyntet med mandelflager og perlesukker.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme

Boller op ... boller ned. Det er sjovt at variere fyldet i fastelavnsboller; her med citroncreme og pyntet med mandelflager og perlesukker.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 30 g gær
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 750 g hvedemel

Creme

  • ¼ liter sødmælk
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Drys

  • 2 spsk perlesukker
  • 30 g mandelflager

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde, lun mælken let i smørret og udrør gæren heri. Tag lidt af ægget fra til pensling og tilsæt resten. Drys sukker og salt i melet og rør melet i dejen efterhånden. Tag dejen ud på bordet og ælt den sammen til en let og smidig dej. Dæk den til og lad den hæve 30 minutter.

Creme

Pisk mælk, æg, maizenamel og sukker sammen i en lille gryde. Varm det langsomt op under piskning ved mellemvarme, til cremen tykner. Kog igennem ved lav varme 1 minut. Tilsæt kardemomme og citronskal og lad cremen køle af.

Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem. Rul den ud til en rektangel og skær den i 12 stykker. Fold hvert stykke omkring 1 lille spsk. creme. Luk bollerne meget grundigt sammen og læg dem på sammenføjningen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Drys bollerne med perlesukker og mandelflager. Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen.

Bagetid

15-20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %
Print