Fattoush med bulgur
Fattoush er en libanesisk salat med ristede brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost. Fattoush samler sommerens skønne grøntsager i en dejlig salat. De ristede hvidløgscroutoner, bulguren og hytteosten giver fylde, så I sagtens kan blive mætte, de dagen hvor aftensmaden står på salat. Du kan også tage fattoushen med på picnic. Så er det en god idé at have de forskellige elementer i bokse hver for sig, og samle salaten lige før I skal spise.
Ingredienser
Bulgur
|
4 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Bulgur (ca. 2½ dl)
|
Croutoner
|
4 skiver
Daggammelt brød
|
|
|---|---|
|
30 g
Smør
|
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Dressing
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 dl
Finthakkede basilikumblade, persille eller mynteblade
|
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Salat
|
1
Agurk (ca. 350 g)
|
|
|---|---|
|
2
Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
|
|
|
500 g
Tomater i tern (ca. kg)
|
|
|
100 g
Radiser eller ræddiker i tynde skiver
|
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
|
1
Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
|
Citronhytteost
|
450 g
Hytteost
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Pynt
|
Frisk basilikum, persille og/eller mynteblade
|
|---|
Sådan gør du
Bulgur
Croutoner
Dressing
Salat
Citronhytteost
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pak de forskellige elementer (salat, dressing, bulgur, hytteost og croutoner) til fattoushen i bokse hver for sig, hvis du vil have salaten med på farten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
329 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 2,5 g |
| Kulhydrat: | 9,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.