Fattoush med bulgur

45 min
Fattoush med bulgur

Fattoush er en libanesisk salat med ristede brødstykker - her i en version med hjemmelavede croutoner, bulgur og citronhytteost. Fattoush samler sommerens skønne grøntsager i en dejlig salat. De ristede hvidløgscroutoner, bulguren og hytteosten giver fylde, så I sagtens kan blive mætte, de dagen hvor aftensmaden står på salat. Du kan også tage fattoushen med på picnic. Så er det en god idé at have de forskellige elementer i bokse hver for sig, og samle salaten lige før I skal spise.

Ingredienser

Bulgur

4 dl Vand
½ tsk Groft salt
200 g Bulgur (ca. 2½ dl)

Croutoner

4 skiver Daggammelt brød
30 g Smør
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt

Dressing

2 spsk Olivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Finthakkede basilikumblade, persille eller mynteblade
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Salat

1 Agurk (ca. 350 g)
2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
500 g Tomater i tern (ca. kg)
100 g Radiser eller ræddiker i tynde skiver
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner

Citronhytteost

450 g Hytteost
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

Frisk basilikum, persille og/eller mynteblade

Sådan gør du

Bulgur

  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren afkøle.

Croutoner

  • Skær brødet i tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Kom brødternene i panden og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. - til de er gyldne. Vend dem af og til.
  • Tilsæt hvidløg og salt og vend ternene på panden ca. 1 min. Tag croutonerne op og lad dem afkøle.

Dressing

  • Pisk olie, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag dressingen til.

Salat

  • Flæk imens agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
  • Bland agurk, peberfrugt og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Vend dressingen i salaten.

Citronhytteost

  • Vend hytteosten med citronskal og smag til.
  • Anret salaten i 4 glas (á ca. ¾ liter) - med tætsluttende låg, hvis du skal have salaten med på farten.
  • Start med citronhytteosten i bunden, herefter bulgur, salat og afslut med croutoner.
  • Pynt med friske basilikumblade og server.

Pak de forskellige elementer (salat, dressing, bulgur, hytteost og croutoner) til fattoushen i bokse hver for sig, hvis du vil have salaten med på farten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8840 kJ / 2113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 4 g
Kulhydrat: 51,3 % 9,9 g
Fedt: 28,2 % 2,5 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fattoush-med-bulgur/