Fedtfattig lasagne
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Hjemmelavet lasagne i en fedtfattig version, med masser af grønt i kødsaucen.
Ingredienser
Kødsauce
|
1
Stort finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
4
Gulerødder i meget fine tern (ca. 300)
|
|
|
2 stilke
Bladselleri i meget fine tern (ca. 100 g)
|
|
|
70 g
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
|
2 dl
Hønsebouillon
|
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
|
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
12
Fuldkornslasagneplader
|
|---|
Bechamelsauce
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2½ spsk
Hvedemel
|
|
|
½ liter
Mælk
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
Fintrevet muskatnød
|
|
40 g
Revet mozzarellaost
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Rasp
|
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
Tilbehør
|
300 g
Salat
|
|
|---|---|
|
200 g
Grovbrød
|
Sådan gør du
Grønt og kød
Sauce
Anretning
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
394 kJ / 94 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 5,9 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 11,4 g |
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.