Fedtfattig lasagne

Fedtfattig lasagne

60+ min
Hjemmelavet lasagne i en fedtfattig version, med masser af grønt i kødsaucen.
https://www.arla.dk/opskrifter/fedtfattig-lasagne/

Sådan gør du

  • Bring løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog.
  • Tilsæt kødet og rør rundt, til det er smuldret.
  • Krydr med oregano, salt og peber og kog saucen ca. ½ time uden låg.
  • Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning.
  • Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring og smag til med salt, peber og muskat.
  • Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller andet ovnfast fad. Drys med revet ost, rasp og oregano. Bag lasagnen midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

11710 kJ / 2799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 47,2 % 11,4 g
Fedt: 28,4 % 3,1 g
Mere inspiration

Spidskålssalat passer perfekt til en omgang lasagne.

Spidskålssalat
20 min
Spidskålssalat
(21)
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Kødsauce
1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
4 Gulerødder i meget fine tern
2 stilke Bladselleri i meget fine tern (ca. 100 g)
70 g Koncentreret tomatpuré
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 dl Hønsebouillon
400 g Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
1 spsk Tørret oregano
Groft salt
Friskkværnet peber
12 Fuldkornslasagneplader
Bechamelsauce
10 g Smør
2½ spsk Hvedemel
½ liter Mælk
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fintrevet muskatnød
40 g Revet mozzarellaost
1 spsk Rasp
1 tsk Tørret oregano
Tilbehør
300 g Salat
200 g Grovbrød