Fedtfattig lasagne

1 time 40 min
Arbejdstid: 40 min
Fedtfattig lasagne

Hjemmelavet lasagne i en fedtfattig version, med masser af grønt i kødsaucen.

Ingredienser

Kødsauce

1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
4 Gulerødder i meget fine tern
2 stilke Bladselleri i meget fine tern (ca. 100 g)
70 g Koncentreret tomatpuré
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 dl Hønsebouillon
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 spsk Tørret oregano
Groft salt
Friskkværnet peber
12 Fuldkornslasagneplader

Bechamelsauce

10 g Smør
2½ spsk Hvedemel
½ liter Mælk
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fintrevet muskatnød
40 g Revet mozzarellaost
1 spsk Rasp
1 tsk Tørret oregano

Tilbehør

300 g Salat
200 g Grovbrød

Sådan gør du

  • Bring løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog.
  • Tilsæt kødet og rør rundt, til det er smuldret.
  • Krydr med oregano, salt og peber og kog saucen ca. ½ time uden låg.
  • Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning.
  • Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring og smag til med salt, peber og muskat.
  • Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller andet ovnfast fad. Drys med revet ost, rasp og oregano. Bag lasagnen midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11308 kJ / 2703 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,5 % 5,9 g
Kulhydrat: 48,9 % 11,4 g
Fedt: 25,6 % 2,7 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/fedtfattig-lasagne/