Fedtfattig lasagne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet lasagne med masser af grønt i kødsaucen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kødsauce

  • 1 stort finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 4 gulerødder i meget fine tern
  • 2 stilke bladselleri i meget fine tern (ca. 100 g)
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 dl hønsebouillon
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 spsk tørret oregano
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 tørrede fuldkornslasagneplader

Bechamelsauce

  • 10 g smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter skummetmælk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • fintrevet muskatnød

Tilbehør

  • 300 g salat
  • 200 g grovbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog. Tilsæt kødet og rør rundt til det er smuldret. Krydr med oregano, salt og peber. Kog saucen ca. ½ time uden låg.

Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde. Rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring. Smag til med salt, peber og muskat.

Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller andet ovnfast fad. Drys med reven ost, rasp og oregano. Bag lasagnen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag