Fedtfattig lasagne

Fedtfattig lasagne

60+ min
Hjemmelavet lasagne med masser af grønt i kødsaucen.

Sådan gør du

  • Bring løg, gulerødder, bladselleri, flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog.
  • Tilsæt kødet og rør rundt, til det er smuldret.
  • Krydr med oregano, salt og peber og kog saucen ca. ½ time uden låg.
  • Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning.
  • Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring og smag til med salt, peber og muskat.
  • Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller andet ovnfast fad. Drys med revet ost, rasp og oregano. Bag lasagnen midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11710 kJ / 2799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,5 % 5,9 g
Kulhydrat: 47,1 % 11,3 g
Fedt: 28,4 % 3,2 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Kødsauce
Stort finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Gulerødder i meget fine tern
4
Bladselleri i meget fine tern (ca. 100 g)
2 stilke
Koncentreret tomatpuré
70 g
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Hønsebouillon
2 dl
Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
400 g
Tørret oregano
1 spsk
Groft salt
Friskkværnet peber
Fuldkornslasagneplader
12
Bechamelsauce
Smør
10 g
Hvedemel
2½ spsk
Skummetmælk
½ liter
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fintrevet muskatnød
Cheasy® Revet Mozzarella 13%
40 g
Rasp
1 spsk
Tørret oregano
1 tsk
Tilbehør
Salat
300 g
Grovbrød
200 g