Ferskensuppe med mormordressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

Prøv denne lette, krydrede og smagfulde ferskensuppe når tøserne kommer forbi.

Ingredienser

Antal portioner

Mormordressing

Ferskensuppe

  • 10 g smør
  • 1 tsk karry
  • 5 fintsnittede forårsløg
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse ferskner skåret i tern

Pynt

  • fintsnittede forårsløg

Tilbehør

  • 200 g sprødstegt bacon
  • 125 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Mormordressing

Pisk fløde, citronsaft og sukker let sammen. Lad dressingen hvile på køkkenbordet.

Ferskensuppe

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits karry heri i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Kom tomater, grønsagsbouillon, salt og peber i gryden og bring blandingen i kog. Kog suppen ca. 10 min. Tilsæt ferskener lige inden servering. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme skåle.

Pynt med dressing, bacon og forårsløg. Server straks med brød til.

Tip

I stedet for mormordressing kan du anvende cremefraiche - det giver en lidt mere syrlig smag.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: