Suppe med rejer og fersken

Suppe med rejer og fersken

15 min
Karrysuppe med rejer og fersken er en gammel klassiker. Her er den i en fornyet og hurtig udgave. Velegnet som både forret og til hurtig aftensmad.

Sådan gør du

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og porrer i ca. 5 min. ved jævn varme. Tilsæt suppe, bouillon, vand, salt og peber og bring suppen i kog under omrøring. Smag til.
  • Bland imens ferskner, 1 dl af lage fra fersknerne, rejer, porretop og chilipeber i en skål.
  • Server den varme suppe evt. i en kande og fyldet i en skål. Således kan gæsten selv komme fyld og suppe i tallerkenen. Server sammen med ristet flutes.
Energiindhold for hele retten:

8265 kJ / 1975 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,3 % 4 g
Kulhydrat: 51,6 % 10,3 g
Fedt: 28,1 % 2,6 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave karrysuppen fra bunden, finder du en opskrift her.

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(52)

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
3 Porrer i tynde ringe (ca. 275 g)
1 liter Karrysuppe
1 spsk Grøntsagsbouillon pulver
2 dl Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
225 g Afdryppede ferskner fra dåse i små tern (gem lagen)
300 g Afdryppede rejer
3 spsk Finthakkede porrer
1 tsk Finthakket rød chilipeber
Tilbehør
240 g Ristet flutes
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk