Ferskensuppe med mormordressing

Ferskensuppe med mormordressing

30 min
Prøv denne lette, krydrede og smagfulde ferskensuppe når tøserne kommer forbi.

Sådan gør du

Mormordressing
  • Pisk fløde, citronsaft og sukker let sammen. Lad dressingen hvile på køkkenbordet.
Ferskensuppe
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits karry heri i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Kom tomater, grønsagsbouillon, salt og peber i gryden og bring blandingen i kog. Kog suppen ca. 10 min. Tilsæt ferskener lige inden servering. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret suppen i varme skåle.
  • Pynt med dressing, bacon og forårsløg. Server straks med brød til.
Tip
  • I stedet for mormordressing kan du anvende cremefraiche - det giver en lidt mere syrlig smag.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4497 kJ / 1075 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,6 % 2,4 g
Kulhydrat: 53,4 % 8,1 g
Fedt: 31 % 2,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Mormordressing
1 dl
Friskpresset friskpresset citronsaft
¾ spsk
Sukker
½ spsk
Ferskensuppe
Smør
10 g
Karry
1 tsk
Fintsnittede forårsløg (ca. 100 g)
1 bundt
Store finthakkede fed hvidløg
2
Flåede cherrytomater
1 dåse
Grøntsagsbouillon
4 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Ferskner skåret i tern (ca. 475 g)
1 dåse
Pynt
Fintsnittede forårsløg
Tilbehør
Stegt bacon
125 g
Flutes
125 g