Ferskensuppe med mormordressing

Bedømmelse

(13 vurderinger)

30 min

Prøv denne lette, krydrede og smagfulde ferskensuppe når tøserne kommer forbi.

Ingredienser

Antal portioner

Mormordressing

Ferskensuppe

  • 10 g smør
  • 1 tsk karry
  • 5 fintsnittede forårsløg
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse ferskner skåret i tern

Pynt

  • fintsnittede forårsløg

Tilbehør

  • 200 g sprødstegt bacon
  • 125 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Mormordressing

Pisk fløde, citronsaft og sukker let sammen. Lad dressingen hvile på køkkenbordet.

Ferskensuppe

Lad fedtstoffet blive gyldent i en tykbundet gryde. Svits karry heri i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg og hvidløg og svits i yderligere ca. 1 min. Kom tomater, grønsagsbouillon, salt og peber i gryden og bring blandingen i kog. Kog suppen ca. 10 min. Tilsæt ferskener lige inden servering. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme skåle.

Pynt med dressing, bacon og forårsløg. Server straks med brød til.

Tip

I stedet for mormordressing kan du anvende cremefraiche - det giver en lidt mere syrlig smag.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde: