Filodejspakker med ørred og æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Ruller af filodej med røget fyld. Suppler med grøntsager og server dem lune som snack eller frokostret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 æg
  • 175 g røget ørred eller hellefisk
  • 4 plader optøet, frossen filodej
  • 4 spsk hakkede friske dildkviste
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør - smeltet

Dip

Tilbehør

  • 600 g blandede grøntsager, fx sukkerærter og gulerodsstave

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog æggene hårdkogte, ca. 7 min. Pil dem og skær dem i kvarte. Del ørreden i 8 portioner. Del hver plade filodej i 2 firkanter (ca. 23 x 30 cm) og dæk dem med et fugtigt klæde. Tag ét stykke filodej frem ad gangen. Pensl den med smør og fold stykket sammen (ca. 23 x 15 cm). Fordel 2 æggebåde, røget ørred samt dild på pladerne. Drys med limeskal og peber. Pak dejen omkring fyldet og læg pakkerne på sammenføjningen på en plade med bagepapir og pensl dem med resten af smørret. Bag filopakkerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Dip

Rør yoghurt sammen med limesaft, salt, peber og sukker. Smag til.

Server de lune filodejspakker sammen med grøntsager i mundrette bidder og dip.

Bagetid

Bagetid

20 - 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fadlagret hvidvin gerne på chardonnay-druen fx fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks