Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

45 min
Arbejdstid: 45 min
Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Ingredienser

Grønkålssalat

200 g Perlespelt (ca. 2½ dl)
½ liter Grøntsagsbouillon
1 Granatæble, kernerne heraf
3 Æbler i tern, fx discovery
75 g Finthakket grønkål
1 spsk Friskpresset friskpresset appelsinsaft
1 spsk Saft fra granatæble
2 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Persilledressing

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Finthakket persille
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
2 Æg
½ dl Finthakket persille
4 Rødspættefileter
75 g Grahamsmel
25 g Smør

Tilbehør

Appelsiner i både

Sådan gør du

Grønkålssalat

  • Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.

Persilledressing

  • Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.

Ved serveringen

  • Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10052 kJ / 2402 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 27,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 46,9 % 12,3 g
Fedt: 25,6 % 3,1 g
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-med-kulort-salat-og-persilledressing/