Fiskefileter med sprøde kapers og lun agurkesauce
30 min
•
En supernem fiskeret, som får et spændende tvist med sprødstegte kapers. De salte kapers med knas passer så fint til de milde fisk og agurkesauce.
Ingredienser
Sprøde kapers
|
1 dl
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
75 g
Kapers
|
Fiskefileter
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
500 g
Rensede skrubbe- eller rødspættefileter
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Lun agurkesauce
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
|
1 dl
Klippede dildkviste
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
2
Agurker i store tern (ca. 600 g)
|
|
|
1 liter
Kogende vand
|
Pynt
|
Dildkviste
|
|---|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte små kartofler
|
|---|
Sådan gør du
Sprøde kapers
Fiskefileter
Lun agurkesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kapers er små syltede blomsterknopper. Når blomsterknopperne kommer i den varme olie, ser det nærmest ud som de springer ud.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
258 kJ / 62 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 5,1 g |
| Fedt: | 2 g |
| Kulhydrat: | 5,7 g |