Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager
45 min

Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager

Savner du en lækker fedfattig fiskeopskrift? Så prøv disse velsmagende fiskefrikadeller og svitsede grøntsager sammen med en lækker persillesauce!
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager

Savner du en lækker fedfattig fiskeopskrift? Så prøv disse velsmagende fiskefrikadeller og svitsede grøntsager sammen med en lækker persillesauce!

Antal portioner

Fiskefrikadeller

  • ½ kg torskefilet
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 2 æg
  • 3 spsk finthakkede dildkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør

Svitsede grøntsager

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g gulerødder i tynde stave
  • 3 rødløg i både (ca. 225 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Persillesauce

Pynt

  • friske kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Se torskefileten efter for ben og hak kødet groft. Rør fiskekød, løg, mel, æg, dild, salt og peber godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved svag varme ca. 8 min. - på hver side.

Svitsede grøntsager

Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og løg i ca. 3 min. Drys med salt og peber og smag til.

Persillesauce

Kom den hvide mælkesauce i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt persille, salt og peber. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print