Coleslaw og fiskefrikadeller
Coleslaw og fiskefrikadeller er et sikkert hit hos hele familien, og en sand klassiker i mange danske hjem. Her er coleslawen lavet på kvark, og er dermed et mere fedtfattigt alternativ til den originale, der bruger mayonnaise. Fiskefrikadellerne er gode til både frokost og aften. Smagen i dine fiskefrikadeller kan du variere, prøv fx at tilsætte salatost og kruspersille, eller find meget mere inspiration her i Arla Karolines Køkken®.
Ingredienser
Coleslaw
250 g
Kvark eller fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft eller -juice
|
|
1 tsk
Dijon-honningsennep
|
|
¾ tsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Groftrevne gulerødder
|
|
250 g
Fintsnittet hvidkål
|
Fiskefrikadeller - 16 stk.
½ kg
Torskefilet uden skind
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Fintrevet løg
|
|
85 g
Kartoffelmel (ca. 1¼ dl)
|
|
2
Æg
|
|
½ dl
Mælk
|
|
Friskkværnet peber
|
|
10 g
Smør
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
|
---|---|
100 g
Skyllede blade af hjertesalat
|
Sådan gør du
Coleslaw
Fiskefrikadeller
Prøv at stege fiskefarsen som en stor og tyk pandekage. Når du skal vende "pandekagen" er det nemmest at lade den glide over på en tallerken, - komme ekstra fedtstof på panden - og vende fiskepandekagen over på panden igen ved hjælp af en spatel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11678 kJ / 2791 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 23,5 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 43,4 % | 15,7 g |
Fedt: | 33,1 % | 5,5 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.