Fiskegratin med tomat, dild og kartoffelmos
45 min

Fiskegratin med tomat, dild og kartoffelmos

Den klassiske fiskegratin får her nyt liv med flødefraiche. Server evt. med citronbåde, til dem som gerne vil have det lidt mere syrligt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskegratin med tomat, dild og kartoffelmos

Den klassiske fiskegratin får her nyt liv med flødefraiche. Server evt. med citronbåde, til dem som gerne vil have det lidt mere syrligt.

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 750 g skrællede kartofler
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt

Fiskegratin

  • 600 g rødspættefileter

Pynt

  • dildkviste

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem i usaltet vand - til de er møre.

Fiskegratin

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits purløg i ca. ½ min. tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. 1 min. Hæld vinen på og lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Rør majsstivelsen jævn med lidt af flødefraichen og rør det i saucen sammen med resten af flødefraichen og halvdelen af saltet. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.

Rul hver rødspættefilet, med den flåede side indad, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med resten af saltet og fordel saucen over fiskene. Bag fiskegratinen midt i ovnen.

Kartoffelmos fortsat

Bring imens mælk, vand og smør i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem med en kartoffelstøder eller en håndmixer. Tilsæt mælkeblandingen og pisk til en jævn konsistens. Smag kartoffelmosen til. Drys fiskegratinen med dild og server den sammen med kartoffelmosen.

Bagetid

20 - 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Server fx retten med en grøn salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 55 %
Print