Fiskegryde med muslinger

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

En nem fiskegryde, hvor fisken koges i muslingesuppen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg blåmuslinger
  • 400 g fiskefileter, fx sandart eller kulmule
  • 5 rensede forårsløg
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 spsk koncentreret fiskefond fx touch of taste
  • 5 kviste af frisk timian
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne grundigt med en stiv børste. Fjern "skægget". Kasser de muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Skær fisk og forårsløg i mindre stykker. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt vin, fond, timinan og peber. Kom muslingerne heri og kog dem under låg i ca. 5 min. - eller til de åbner sig. Tag muslingerne op og kasser dem, som ikke åbner sig. Fordel muslingerne i varme dybe tallerkener.

Kom fiskestykkerne i gryden og damp dem under låg i 3-4 min. Tilsæt forårsløgene det sidste minut. Fordel fisk og løg i tallerkenerne. Tilsæt fløde til fonden og lad den koge i ca. 2 min. Hæld saucen over fisk og muslinger. Pynt med timian og server straks.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Hvidvin fra Chablis i Frankrig kommer virkelig til sin ret her Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til muslinger