Fiskelasagne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

60+ min

Lækker frisk fiskelasagne med masser af grøntsager. Det gør den traditionelle lasagne med fisk lettere, så den også er velegnet på terrassen på de varme dage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 20 g smør
  • 3 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g optøet frossen helbladet spinat
  • 3 gulerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 50 g optøet frossen helbladet spinat
  • 300 g røde og gule cherrytomater
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits porrer og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt spinat, gulerødder, koriander, salt og peber og smag til.

Dryp torskestykkerne med citronsaft og drys med salt. Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, fisk og sauce. Fortsæt med ⅓ af lasagnepladerne og igen grøntsager, fisk og sauce - gentag to gange. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce. Drys med rasp og bag lasagnen midt i ovnen. Grill til sidst og lad fiskelasagnen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tomatsalat

Pluk og fordel imens spinatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på spinaten sammen med rødløg og hvidløg. Dryp med citronsaft, drys med salt og peber og server tomatsalaten til fiskelasagnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Grill

3-5 min.

Tip

I stedet for torsk kan du bruge mørksej eller laks.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Med særligt fokus på citrus i retten, drejes druevalget over på riesling. Vinen skal være tør, og et godt bud kan være en version fra Alsace.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag