Fiskepaté med krydderurtesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Lækker fiskepaté, som er nem at lave og god at servere for mange gæster, Skal laves i forvejen

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Fiskepaté

  • 250 g torskefilet i mindre stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g blødt smør
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 æg
  • 1½ spsk hvedemel
  • 1½ spsk kartoffelmel
  • friskkværnet peber
  • 250 g fersk laksefilet uden skind, i ét stykke
  • ¼ g groft salt
  • 50 g vilde ris (ca. ¾ dl)

Krydderurtesauce

  • 200 g røget laks i tynde strimler
  • 24 blade grøn egeløvsalat
  • 2 limefrugter i tynde både
  • 2 potter brøndkarse

Tilbehør

  • 300 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom torskefilet og salt i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt smør, cremefraiche, æg, de 2 slags mel og peber. Hak farsen i ca. 20 sek. Den skal være sammenhængende.

Skær laksefileten i ca. ½ cm tynde strimler på langs ad kødet. Drys dem med salt. Fordel halvdelen af farsen i bunden og lidt op ad siderne i en smurt brødform (ca. 2 liter). Læg de ferske laksestrimler lagvis med resten af farsen - slut med et lag fars. Bank formen let mod bordpladen. Bag fiskepatéen midt i ovnen. Stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag.

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Køl dem af.

Krydderurtesauce

Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt cremefraiche, krydderurter, salt og peber i. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den til.

Ved serveringen

Læg på 12 portionstallerkener en bund af krydderurtesauce. Herpå skiver af fiskepaté og lime og i kanten bunker af ris, røget laks, salat og brøndkarse.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 150°.

Frysetip

Fiskepatéen kan fryses efter bagning.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Tør, forholdsvis let hvidvin uden fadkarakter vil fungere bedst her fx en god chablis Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk

Andre gode forslag