Varm champignonpate
60+ min

Varm champignonpate

Nødderne giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté, der hurtigt blev populær som vegetarernes festmad, da den kom i 1986.
Fryseegnet
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm champignonpate

Nødderne giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté, der hurtigt blev populær som vegetarernes festmad, da den kom i 1986.

Antal portioner
  • 80 g løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
  • 500 g grofthakkede champignoner
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 tsk tørret frisk timian
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g egeløvsalat
  • 150 g ærter
  • 120 g groft brød
  • 500 g kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle lidt af. Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og del champignonblandingen i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun en portion champignonblanding i ca. 2 min. og kom den i en skål. Tilbered den anden portion champignoner på samme måde. Tilsæt ris, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen. Fyld den i en smurt patéform eller anden ovnfast form (ca. 1½ liter) og bag champignonpatéen uden låg midt i ovnen.

Tip

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 51 %
Print