Varm champignonpate

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

60+ min

Nødderne giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté, der hurtigt blev populær som vegetarernes festmad, da den kom i 1986.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 200 g dampede ærter
  • 500 g kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle lidt af. Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og del champignonblandingen i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun en portion champignonblanding i ca. 2 min. og kom den i en skål. Tilbered den anden portion champignoner på samme måde. Tilsæt de kogte ris, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen. Fyld den i en smurt patéform eller anden ovnfast form (ca. 1½ liter) og bag champignonpatéen uden låg midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

Patéen kan fryses inden bagning.

Tip

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: