Varm champignonpaté

Varm champignonpaté

60+ min
Fryseegnet
Champignonpaté er en dejlig vegetarret, som kan spise enten varm eller kold. Nødderne i patéen giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté. Champingonpatéen blev hurtigt populær som vegetarernes festmad, da den kom i et af de husstandsomdelte opskriftshæfter fra Arla Karolines Køkken® i 1986. I dag er der sket meget på vegetarmadsfronten, men den varme champignonpaté synes vi stadig holder. Kødspisere kan sagtens føle sig tilfredsstillet og vegetarerne ligeså, fx hvis du serverer den som alternativ til juleanden eller -flæskestegen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Champignonpaté
  • Kog perlespelten efter anvisningen på emballagen. Lad spelten køle lidt af.
  • Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og del champignonblandingen i 2 portioner.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun en portion champignonblanding i ca. 2 min. og kom den i en skål.
  • Tilbered den anden portion champignoner på samme måde.
  • Tilsæt de kogte speltkerner, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen.
  • Fyld den i en smurt ovnfast form eller patéform (ca. 1½ liter) og bag champignonpatéen uden låg midt i ovnen.
Frysetip

Patéen kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet.

Tip

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Serveringsforslag

Server den varme champignonpaté sammen med edamame-bønnesalat og godt brød fx verdens bedste brød så har du en dejlig sommerret. Efterår og vinter kan du fx servere rødbedecoleslaw og supplere med lidt babyspinat og kogte eller ovnbagte kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9155 kJ / 2188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

716 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 20,5 % 8,6 g
Fedt: 70,2 % 13,6 g
Mere inspiration

Mere lækker vegetarmad med champignoner.

Champignonlasagne
60+ min
Champignonlasagne
(31)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Champignonpaté
Perlespelt (ca. 1 dl)
80 g
Grofthakkede champignoner
500 g
Hakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Stort hakket fed hvidløg
1
Hakkede hasselnøddekerner
50 g
Hakket frisk timian
2 spsk
Smør
50 g
Æg
2
Piskefløde
¼ liter
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber