Varm champignonpate

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

60+ min

Nødderne giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté, der hurtigt blev populær som vegetarernes festmad, da den kom i 1986.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 200 g dampede ærter
  • 500 g kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle lidt af. Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og del champignonblandingen i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun en portion champignonblanding i ca. 2 min. og kom den i en skål. Tilbered den anden portion champignoner på samme måde. Tilsæt de kogte ris, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen. Fyld den i en smurt patéform eller anden ovnfast form (ca. 1½ liter) og bag champignonpatéen uden låg midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

Patéen kan fryses inden bagning.

Tip

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: