Varm champignonpaté

Varm champignonpaté

60+ min Hovedret
Fryseegnet
Champignonpaté er en dejlig vegetarret, som kan spise enten varm eller kold. Nødderne i patéen giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté. Champingonpatéen blev hurtigt populær som vegetarernes festmad, da den kom i et af de husstandsomdelte opskriftshæfter fra Karolines Køkken i 1986. I dag er der sket meget på vegetarmadsfronten, men den varme champignonpaté synes vi stadig holder. Kødspisere kan sagtens føle sig tilfredsstillet og vegetarerne ligeså, fx hvis du serverer den som alternativ til juleanden eller -flæskestegen.
Mere inspiration

Mere lækker vegetarmad med champignoner.

Champignonlasagne
60+ min
Champignonlasagne
(30)
Velbekomme!
Frysetip

Patéen kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet.

Tip

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Serveringsforslag

Server den varme champignonpaté sammen med edamame-bønnesalat og godt brød fx verdens bedste brød så har du en dejlig sommerret. Efterår og vinter kan du fx servere rødbedecoleslaw og supplere med lidt babyspinat og kogte eller ovnbagte kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2210 kJ / 2210 kcal

Næringsindhold pr. 100g

723 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 10 % 4,2 g
Kulhydrat: 20 % 8,5 g
Fedt: 70 % 13,7 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser