Varm champignonpaté

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Varm champignonpaté

Champignonpaté er en dejlig vegetarret, som kan spise enten varm eller kold. Nødderne i patéen giver både smag og lidt ekstra fylde og bid til denne vegetarpaté. Champingnonpatéen blev hurtigt populær som vegetarernes festmad, da den kom i et af de husstandsomdelte opskriftshæfter fra Arla Karolines Køkken® i 1986. I dag er der sket meget på vegetarmadsfronten, men den varme champignonpaté synes vi stadig holder. Kødspisere kan sagtens føle sig tilfredsstillet og vegetarerne ligeså, fx hvis du serverer den som alternativ til juleanden eller -flæskestegen.

Ingredienser

Champignonpaté

80 g Perlespelt (ca. 1 dl)
500 g Grofthakkede champignoner
3 Hakkede løg (ca. 225 g)
1 Stort hakket fed hvidløg
50 g Hakkede hasselnøddekerner
2 spsk Hakket frisk timian
50 g Smør
2 Æg
¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Champignonpaté

  • Kog perlespelten efter anvisningen på emballagen. Lad spelten køle lidt af.
  • Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnøddekerner og timian sammen og del champignonblandingen i 2 portioner.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun en portion champignonblanding i ca. 2 min. og kom den i en skål.
  • Tilbered den anden portion champignoner på samme måde.
  • Tilsæt de kogte speltkerner, æg, fløde, salt og peber og rør champignonfarsen godt sammen.
  • Fyld den i en smurt ovnfast form eller patéform (ca. 1½ liter) og bag champignonpatéen uden låg midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Du kan servere champignonpatéen kold som forret – så er der til ca. 8 personer.

Server den varme champignonpaté sammen med edamame-bønnesalat og godt brød fx verdens bedste brød så har du en dejlig sommerret. Efterår og vinter kan du fx servere rødbedecoleslaw og supplere med lidt babyspinat og kogte eller ovnbagte kartofler.

Patéen kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8970 kJ / 2144 kcal

Næringsindhold pr. 100g

702 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 20,9 % 8,6 g
Fedt: 69,6 % 13,2 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/varm-champignonpate/