Fiskesuppe med fløde

Bedømmelse

(6 vurderinger)

60+ min

Opskriften på fiskesuppe med fløde giver en ret med masser af smag og kraft. Glæd dig til nyde smagen af rødspættefileterne.

Ingredienser

Antal portioner

Fond

  • 1 kg fiskeben (fra magre fisk) eller torskehoveder
  • 1½ liter vand
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 bundt kruspersille
  • 8 hvide peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Suppe

  • 5 store rødspættefileter (ca. 250 g)
  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 3 dl tør hvidvin
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 6 spsk klippet frisk dild
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • dildkviste

Tilbehør

  • 360 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Fond

Bring fiskeben, vand, timian, persille, peberkorn og salt i kog i en stor gryde. Kog fiskefonden ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Si fiskefonden.

Suppe

Halver fileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende og med skindsiden indad. Luk fileterne med kødnåle. Stil dem tæt sammen i en lille gryde. Hæld 2 dl af fiskefonden ved og damp fileterne ved svag varme og under tætsluttende låg i 6-8 min. Fjern kødnålene og hold fileterne varme i fonden. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt melet. Bag smør og mel godt sammen. Rør fiskefond i lidt efter lidt. Kog suppen godt igennem. Tilsæt hvidvin og piskefløde og bring suppen i kog. Tilsæt dild, citronsaft, salt og peber og smag til. Læg ved serveringen en fiskerulle i hver dyb tallerken og hæld den varme suppe over. Pynt med dild.

Frysetip

Fiskesuppen kan fryses.

Tip

Du kan servere cremefraiche på toppen af suppen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 5 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot blanc-druen fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk