Hjemmelavet fiskesuppe

Lav selv en skøn hjemmelavet fiskefond og brug den til en fiskesuppe, der har hentet inspiration fra det asiatiske køkken.
Ingredienser
Fiskefond
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Porre i grove stykker (ca. 150 g)
|
|
1
Gulerod i grove stykker (ca. 75 g)
|
|
½ kg
Rensede fiskeben og -hoveder (fra magre fisk)
|
|
1
Tomat i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Lille pillet fed hvidløg
|
|
1
Laurbærblad
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
10
Korianderfrø
|
|
1½ liter
Vand
|
Korianderflødeskum
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 dl
Hakket frisk koriander
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Fiskesuppe
4
Tynde skiver frisk ingefær
|
|
---|---|
1
Rød chilipeber i halve, tynde ringe
|
|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Søtungefileter eller anden fast hvid fisk i mundrette stykker
|
|
200 g
Optøede edamamebønner
|
|
½
Agurk i korte, tynde stave (ca. 150 g)
|
|
¾ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
|
75 g
Radiser i tynde skiver
|
|
50 g
Slikærter i skrå skiver
|
|
25 g
Strimlede blade af hjertesalat
|
Tilbehør
3 dl
Jasminris - koges
|
|
---|---|
Limefrugter i både
|
Sådan gør du
Fiskefond
Korianderflødeskum
Fiskesuppe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Fede fisk, som fx laks, sild og makrel egner sig ikke til fiskefond - de er for kraftige i smagen. Jo "finere" fisk du vælger, jo finere smag bliver der også på fonden. Særligt velegnede er fx søtunge, pighvar og rødtunge. Fiskesuppen kan også serveres med skldyr, fx jomfruhummerhaler eller kæmperejer. Cremet fiskesuppe: Kog fiskefonden ind, til du har ca. ½ liter - nu har du et koncentrat. Tilsæt 1 tsk groft salt, 3-5 dl fløde, grøntsager, fisk eller skaldyr og du har en cremet fiskesuppe. Smag til med ekstra salt, afhængig af hvor meget fløde du har tilsat.
Fiskefonden kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10571 kJ / 2527 kcal
Næringsindhold pr. 100g
238 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 21,4 % | 3 g |
Fedt: | 37,9 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 40,7 % | 5,7 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
