Fiskesuppe og smør-rouille

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

En lækker og cremet opskrift på fiskesuppe med smør-rouille.

Ingredienser

Antal portioner

Fiskesuppe

  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ tsk rosenpaprika
  • 1 zittauerløg i halve skiver (ca. 50 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 gulerod i halve skrå skiver (ca. 75 g)
  • ½ fennikel i små tern (ca. 100 g)
  • 2 modne tomater i både (ca. 150 g)
  • 1½ liter fiskebouillon
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Smør-rouille

  • 75 g blødt smør
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Fiskesuppe, fortsat

  • 400 g rødspættefileter skåret i 3 x 3 cm stykker
  • 200 g pillede rejer

Pynt

  • friske dildkviste eller fennikeltop

Tilbehør

  • 12 skiver ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Fiskesuppe

Lad smørret smelte i en stor suppegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt hvedemel og paprika. Bag det godt sammen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og fennikel og lad det sautere ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt tomatbåde, fiskebouillon, salt og peber. Bring atter suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Smag til.

Smør-rouille

Pisk smør og salt med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt hvidløg, citronsaft og 2 spsk af fiskesuppen efterhånden, som der piskes. Smag til. Stil smør-rouillen tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Fiskesuppe, fortsat

Læg forsigtigt fiskefileter og rejer ned i suppen. Tag gryden af varmen og lad suppen stå under låg i ca. 4 min., til fisken er fast og hvid.

Anret lidt af suppen i varme, dybe tallerkener og server resten i en varm terrin med låg. Smør 4 skiver flute med smør-rouille og læg en i hver tallerken. Pynt med dild og server resten af brødet og smør-rouillen til.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: