Fjæsing og sauterede tomater

30 min
Fjæsing og sauterede tomater

Let og lækker fiskeret - for enhver smag.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/fjasing-og-sauterede-tomater--/

Ingredienser

4 personer
4 Fjæsingfileter med skind (ca. 600 g)

Sauterede tomater

50 g Smør
4 Rødløg i både (ca. 200 g)
400 g Cocktailtomater i halve
3 Små fed hvidløg i tynde skiver
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Grofthakkede merianblade
½ tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 kg Skrabede nye kartofler - koges

Sådan gør du

Fisk

  • Skrab fiskeskindet for skæl og fjern eventuelle ben.
  • Skyl fileterne og tør dem.
  • Rids skindet 3-4 steder på tværs med en skarp kniv.

Sauterede tomater

  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene i ca. 2 min. Skub løgene lidt til side i panden og tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber.
  • Svits i yderligere ca. 1 min., vend merian i grøntsagerne og smag til.

Grillning af fisken

  • Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm.
  • Drys fjæsingfileternes kødside med salt og peber.
  • Grill fileterne på skindsiden i 4-5 min. - pres dem mod grillpanden, evt. med en træspatel.
  • Tag straks den grillede fisk af panden - så den ikke brænder fast.

Tip

  • I stedet for fjæsingfileter kan man bruge rødfiske- eller knurhanefileter, begge med skind.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6952 kJ / 1662 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 33,2 % 6 g
Kulhydrat: 38,3 % 6,9 g
Fedt: 28,5 % 2,4 g
Hvordan koger man nye kartofler
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.