Fletbrød med ost og rosmarin

Fletbrød med ost og rosmarin

60+ min
Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min ved 225° - traditionel ovn.

  • Opløs gæren i vand og olie. Tilsæt mel og salt og ælt dejen i maskine i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 45 min.
  • Slå dejen ned og ælt den sammen med ost, rosmarin og hampefrø. Del dejen i tre stykker, og rul hvert stykke ud til ca. 30 cm.
  • Læg de 3 stykker med ca. 5 cm mellemrum på en plade med bagepapir og flet dem sammen. Fold enderne ind under. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve yderligere ½ time.
  • Pensl brødet med olivenolie og drys med flagesalt. Bag brødet midt i ovnen.
Variation

Du kan variere fletbrødet med andre krydderier, fx timian og persille - og har du ikke hampefrø kan du bruge sesamfrø eller birkes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12474 kJ / 2981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1010 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 16,8 % 10 g
Kulhydrat: 57,1 % 33,9 g
Fedt: 26,1 % 7,1 g
Mere inspiration

Har du lyst til ostebrød, men ikke tid til at vente ?

Nemme ostebrød
10 min
Nemme ostebrød
(9)
Relateret video
Fletbrød med ost og rosmarin

Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.

Ingredienser

Gær
15 g
Lunkent vand
4 dl
Olivenolie
1 spsk
Tipo 00 hvedemel
600 g
Groft salt
1 tsk
Cheddar og/eller gul ost i tern
150 g
Grofthakkede frisk rosmarin
3 spsk
Hampefrø
3 spsk
Olivenolie
1 spsk
Flagesalt