Fletbrød med ost og rosmarin
1 time 55 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.
Ingredienser
15 g
Gær
|
|
---|---|
4 dl
Lunkent vand
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
600 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
150 g
Cheddar og/eller gul ost i tern
|
|
---|---|
½ dl
Grofthakket frisk rosmarin
|
|
3 spsk
Hampefrø
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Du kan variere fletbrødet med andre krydderier, fx timian og persille - og har du ikke hampefrø kan du bruge sesamfrø eller birkes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12474 kJ / 2981 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1010 kJ / 241 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 16,8 % | 10 g |
Kulhydrat: | 57,1 % | 33,9 g |
Fedt: | 26,1 % | 7,1 g |
Relateret video
Fletbrød med ost og rosmarin
Fletbrød er endnu en variant af madbrød. Dette flettede madbrød er både smukt at se på, og yderst velsmagende. Navnet fletbrød forklarer vi med at dejen er flettet som en fletning - og smager skønt af rosmarin, hampefrø og ost.