Flødeis med marinerede jordbær og sprød marcipan
30 min

Flødeis med marinerede jordbær og sprød marcipan

En nem og dejlig dessert, der smager allerbedst, når jordbærrene er sødest og rødest! Uden for jordbærsæsonen kan desserten laves med anden frugt.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeis med marinerede jordbær og sprød marcipan

En nem og dejlig dessert, der smager allerbedst, når jordbærrene er sødest og rødest! Uden for jordbærsæsonen kan desserten laves med anden frugt.

Antal portioner
  • 50 g ren, rå marcipan
  • 500 g rensede jordbær
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Vanilje (ca. 445 g)
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Riv marcipanen groft på et rivejern. Rist den i en tør pande, ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Lad den køle af.

Skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i 6 glas eller skåle sammen med hyldeblomstsaft.

Stil imens isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Kom den i en skål, tilsæt citronskal og pisk isen blød til den har softicekonsistens. Fordel isen på jordbærrene og drys med ristet marcipan. Pynt med citronskal og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 46 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 9,6 g
Print