Flødeispinde med karamel og peanuts

8 timer 40 min
Arbejdstid: 1 time
Flødeispinde med karamel og peanuts

Ispinde af flødeis overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.

Ingredienser

Flødeis

6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
½ liter Piskefløde
1 Vaniljestang

Fyld

100 g Usaltede peanuts
12 tsk Dulce de leche
250 g Mælkechokolade
12 Ispindeforme (ca. 1¼ dl)
12 Træispinde

Sådan gør du

Flødeis

  • Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen til en luftig æggesnaps.
  • Kom fløden i en lille tykbundet gryde sammen med resten af flormelissen.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i gryden.
  • Bring fløden i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
  • Hæld et par dl af den varme fløde i æggesnapsen under omrøring.
  • Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til den bliver lidt tykkere - må ikke koge. Si blandingen og stil den i køleskabet i ca. 40 min.
  • Kør den afkølede isblanding i en ismaskine i ca. 40 min.

Fyld

  • Fordel imens de usaltede peanuts på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle helt af på bagepapiret på en bagerist. Hak nødderne groft.

Sådan laver du ispindene

  • Fyld 12 isforme halvt op med isblandingen og fordel halvdelen af de hakkede peanuts heri. Fordel herefter 1 tsk karamel i hver isform.
  • Fordel resten af isblandingen i isformene, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time.
  • Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke med bagepapir og frys dem i yderligere ca. ½ time.
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp de frosne ispinde halvt i chokolade og pynt med resten af de bagte peanuts. Læg dem tilbage i fryseren indtil serveringen.

Hvis du vil have mere karamel i din is kan du tilføje 1 tsk karamel mere til fyldet. I stedet for karamelliseret mælk kan du bruge kondenseret mælk. Bring en gryde vand i kog og kog den uåbnede dåse i ca. 4 timer. Sæt dåsen til afkøling før den åbnes. Har du karamel tilovers kan du fryse det og bruge det en anden gang.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20181 kJ / 4823 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1720 kJ / 411 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 6,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 30,6 % 31 g
Fedt: 63,2 % 29,4 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/flodeispinde-med-karamel-og-peanuts/