Flødeispinde med karamel og peanuts
8 timer 40 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Ispinde af flødeis overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.
Ingredienser
Flødeis
|
6
Æggeblommer (ca. 6 spsk)
|
|
|---|---|
|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|
1
Vaniljestang
|
Fyld
|
100 g
Usaltede peanuts
|
|
|---|---|
|
12 tsk
Dulce de leche
|
|
|
250 g
Mælkechokolade
|
|
12
Ispindeforme (ca. 1¼ dl)
|
|
|---|---|
|
12
Træispinde
|
Sådan gør du
Flødeis
Fyld
Sådan laver du ispindene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du vil have mere karamel i din is kan du tilføje 1 tsk karamel mere til fyldet. I stedet for karamelliseret mælk kan du bruge kondenseret mælk. Bring en gryde vand i kog og kog den uåbnede dåse i ca. 4 timer. Sæt dåsen til afkøling før den åbnes. Har du karamel tilovers kan du fryse det og bruge det en anden gang.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1722 kJ / 412 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 6,3 g |
| Fedt: | 29,4 g |
| Kulhydrat: | 31 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.