Flødeostelagkage med lime

Flødeostelagkage med lime

60+ min
Fryseegnet
Frisk dessertagtig flødeostelagkage, som får et dejligt twist af lime.
https://www.arla.dk/opskrifter/flodeostelagkage-med-lime/

Sådan gør du

Lagkagebunde
  • Bland kartoffelmel og bagepulver.
  • Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min.
  • Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommer.
  • Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen ca. 12 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad lagkagebunden køle af på en bagerist og bag den anden bund.
Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten blød med æggeblommer og yoghurt. Tilsæt vaniljekorn, sukker, limeskal og -saft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og kom den tilbage i resten under omrøring.
  • Pisk først hviderne og derefter fløden stiv. Vend hvider og flødeskum i flødeosteblandingen.
  • Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Stil en høj ”krave” af bagepapir indeni ringen. Læg i ringen en kagebund, halvdelen af fromagen, en kagebund og resten af fromagen.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Energiindhold for hele retten:

18986 kJ / 4538 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1089 kJ / 260 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 6,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 38,6 % 24,7 g
Fedt: 55,2 % 16,2 g
Mere inspiration

Opskrift på en anden klassiske flødeostekage.

Flødeostekage
60+ min
Flødeostekage
(465)
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Lagkagebunde - 2 stk.
75 g Kartoffelmel (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
3 Æggehvider
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Æggeblommer
Fromage
6 blade Husblas
300 g Flødeost
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 dl Yoghurt naturel
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
175 g Sukker (ca. 2 dl)
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 dl Friskpresset limesaft
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
½ liter Piskefløde
Pynt
Citronmelisseblade