Flødestuvet grønkål - Opskrifter - Arla

Flødestuvet grønkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

45 min

Server den flødestuvede grønkål til fx stegt medisterpølse eller røget skinke.

Ingredienser

Antal portioner

Blanchering af grønkål

  • 1¼ kg friske grønkålsblade
  • 4 liter vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Blanchering af grønkål

Skær midterribberne af kålbladene og skyl bladene grundigt. Kom kålen i en stor gryde med kogende vand. Bring atter vandet i kog - uden låg. Hæld kålen i et dørslag og brus den over med koldt vand. Lad kålen dryppe af og hak den med en kniv - ikke for fint.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kålen i ca. 5 min. Tilsæt fløde, muskatnød, salt og peber. Lad kålen koge ved kraftig varme og under omrøring i 3-5 min. Smag til.

Tip

I stedet for frisk grønkål der blancheres, kan man bruge 600 g frossen, hakket grønkål.

Variation - flødestuvet hvidkål

Svits 600 g fintsnittet hvidkål i stedet for grønkål. Udelad muskatnød og tilsæt i stedet 1 stykke hel kanel.

Variation - flødestuvet rosenkål

Svits 600 g friske rosenkål i kvarte i stedet for grønkål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: