Flødestuvet grønkål

Bedømmelse

(64 vurderinger)

45 min

Server den flødestuvede grønkål til fx stegt medisterpølse eller røget skinke.

Ingredienser

Antal portioner

Blanchering af grønkål

  • 1¼ kg friske grønkålsblade
  • 4 liter vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Blanchering af grønkål

Skær midterribberne af kålbladene og skyl bladene grundigt. Kom kålen i en stor gryde med kogende vand. Bring atter vandet i kog - uden låg. Hæld kålen i et dørslag og brus den over med koldt vand. Lad kålen dryppe af og hak den med en kniv - ikke for fint.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kålen i ca. 5 min. Tilsæt fløde, muskatnød, salt og peber. Lad kålen koge ved kraftig varme og under omrøring i 3-5 min. Smag til.

Tip

I stedet for frisk grønkål der blancheres, kan man bruge 600 g frossen, hakket grønkål.

Variation - flødestuvet hvidkål

Svits 600 g fintsnittet hvidkål i stedet for grønkål. Udelad muskatnød og tilsæt i stedet 1 stykke hel kanel.

Variation - flødestuvet rosenkål

Svits 600 g friske rosenkål i kvarte i stedet for grønkål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: