Flødestuvet hvidkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

45 min

Flødestuvet hvidkål med medister og rødbeder. God gammeldags mormormad. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ hvidkål (ca. 600 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Hertil

  • 400 g stegt medisterpølse
  • 100 g syltede rødbeder
  • 2 spsk sennep
  • 240 g groft rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog hvidkålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Hæld kålen til afdrypning i en sigte og lad den køle af. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den meget grundigt, til den er fri for væde.

Hak kålen fint med en kniv. Kom smør, fløde og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den hakkede kål, salt og peber og bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring. Smag den flødestuvede hvidkål til.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 66 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag