Flødestuvet hvidkål

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Flødestuvet hvidkål med medister og rødbeder. God gammeldags mormormad. Mums!

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ hvidkål (ca. 600 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Hertil

  • 400 g stegt medisterpølse
  • 100 g syltede rødbeder
  • 2 spsk sennep
  • 240 g groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog hvidkålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Hæld kålen til afdrypning i en sigte og lad den køle af. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den meget grundigt, til den er fri for væde.

Hak kålen fint med en kniv. Kom smør, fløde og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den hakkede kål, salt og peber og bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring. Smag den flødestuvede hvidkål til.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 66 %

Print

Kilde: