Flødestuvet hvidkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Flødestuvet hvidkål med medister og rødbeder. God gammeldags mormormad. Mums!

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ hvidkål (ca. 600 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Hertil

  • 400 g stegt medisterpølse
  • 100 g syltede rødbeder
  • 2 spsk sennep
  • 240 g groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålshovedet. Skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog hvidkålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Hæld kålen til afdrypning i en sigte og lad den køle af. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den meget grundigt, til den er fri for væde.

Hak kålen fint med en kniv. Kom smør, fløde og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tilsæt den hakkede kål, salt og peber og bring atter blandingen i kog, stadig under omrøring. Smag den flødestuvede hvidkål til.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: