Florlette marengs med flødefyld

2 timer 40 min
Arbejdstid: 30 min
Florlette marengs med flødefyld

Uhm, marengs! Sprøde himmerigsmundfulde af kyskager, der springer i munden og smelter på tungen. Inspireret af de klassiske marengskager - hofdessert og bikuber. Også god til kaffe.

Ingredienser

Marengs - 12 stk.

3 Æggehvider, evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
¾ tsk Ufarvet lagereddike
150 g Mørk chokolade
½ liter Piskefløde
3 spsk Fintrevet mørk chokolade

Sådan gør du

Marengs

  • Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, til sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet).
  • Lav 12 bunde (ca. 3 cm høje og med en diameter på ca. 6 cm) og 12 små toppe (ca. 1½ cm høje og med en diameter på ca. 4 cm).
  • Dyp en ske i koldt vand og glat de store bunde, så de får en plan overflade.
  • Bag marengsene midt i ovnen ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Dyp bunden af de store marengs i chokolade, så den går ca. ½ cm op. Stil de dyppede marengs på et stykke bagepapir.
  • Kom dem i køleskabet i ca. 15 min. så chokoladen stivner.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Fordel det på de 12 marengsbunde, læg marengstoppene på og drys med revet chokolade.

Tilsæt lidt farve i margensmassen, hvis du ønsker farvede margens.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15699 kJ / 3752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1504 kJ / 359 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 3,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 44,2 % 39,1 g
Fedt: 52,7 % 21,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/florlette-marengs-med-flodefyld/