Focaccia brød

Focaccia brød

60+ min
Fryseegnet
Focaccia brød skal være saftigt og fyldt med sprød skorpe. Her får du opskriften på et klassisk focaccia brød som kan bages på dagen. Det er toppet med rosmarin, olivenolie og flagesalt og er skønt som det er når det er nybagt- sprødt og lækkert. Focaccia brød er oplagt på en buffet, som sandwichbrød eller som tilbehør til en varm ret. Der findes mange måder at bage focaccia brød på - denne opskrift er nem og hurtig, da dejen til focaccia brødet skal hæve kort tid. Hvis du rører dejen til focaccia brødet sammen dagen før, lader den koldhæve natten over, så får du et endnu mere lækkert focaccia brød fyldt med skønne lufthuller og en sej krumme.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Focaccia-dej
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel.
  • Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i 5-8 min. (til dejen samler sig om dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.
  • Læg bagepapir i ovnens bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne så er det nemmere at sprede dejen lidt ud. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.
  • Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger. Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i ovnen. Lad det køle af på en rist.

Et focaccia brød kan toppes med andre friske krydderurter eller løg i både, oliven, kartoffel og ost, fx revet ost, parmesan eller salatost.

Du kan forberede dejen til focacciabrødet dagen før. Så bliver brødet endnu mere lækkert og fyldt med skønne lufthuller. Reducer gærmængden til 10 g og stil bradepanden med dejen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

Energiindhold for hele retten:

15485 kJ / 3701 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1117 kJ / 267 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 54,6 % 35,9 g
Fedt: 38,7 % 11,7 g
Mere inspiration

Den langtidshævede version med squash og groft mel.

Relateret video
Focaccia brød

Se hvordan du laver focaccia brød her. Focaccia brød stammer fra Italien og i familie med pizza. Dette klassiske focaccia brød er toppet med rosmarin, olie og flagesalt og er skønt som det er - nybagt, sprødt og lækkert. Focacciabrød er oplagt på en buffet, på ostebordet eller som tilbehør til en varm ret.

Ingredienser

Focaccia-dej
25 g Gær
5 dl Vand - lillefingervarmt
1 tsk Sukker
1 spsk Groft salt
3 spsk Olivenolie
675 g Hvedemel
5 spsk Olivenolie til bradepanden
Topping
½ dl Olivenolie
1 dl Plukkede rosmarinkviste
Flagesalt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk